У Маріуполі фахівці Центру кар'єри "Метінвест" провели профорієнтаційні зустрічі зі школярами випускних класів.

Учням розповіли, як обрати професію, отримувати стипендію від "Метінвесту", а потім і побудувати кар'єру на підприємствах компанії.

Таким чином, група дає стимул учням старших класів з Маріуполя освоювати робітничі професії й ставати затребуваними професіоналами на ринку праці. 

Відео дня

Читайте також"Метінвест" побудував нові кисневі станції у лікарнях МаріуполяЯк розповіла регіональний менеджер центру кар'єри "Метінвест" Яніна Войцеховська, майбутні молоді фахівці отримають можливість отримати додаткову стипендію від групи й зроблять крок до успішної кар'єри.

"Фахівці робітничих професій дуже затребувані на підприємствах групи "Метінвест". І ті, хто покаже своє прагнення стати найкращими в професії, будуть обов'язково працевлаштовані", - заявила Войцеховська.

Вже восени 2021-го додаткову стипендію від "Метінвесту" у розмірі від 700 до 1,2 тис. грн зможуть отримати студенти I-IV курсів п'яти навчальних закладів-партнерів підприємств компанії. Це Маріупольське вище металургійне професійне училище, Маріупольський центр профтехосвіти, Маріупольський професійний ліцей автотранспорту, Маріупольський професійний машинобудівний ліцей, Маріупольський політехнічний професійний коледж ПДТУ, які підписали Меморандум про співпрацю.

Так, на першому курсі стипендію від "Метінвесту" отримають всі, хто обере професії та спеціальності, що беруть участь у стипендіальній програмі. А вже починаючи з другого курсу, наявність і розмір стипендії будуть залежати від успішності студента.

"Ця програма дуже цікава, тому що є кар'єрне зростання і можливість отримувати хорошу зарплату", - наголосив один з учнів спеціалізованої школи №66.

Зазначається, що мета стипендіальної програми "Метінвесту" – залучити якомога більше молоді на затребувані робітничі професії. Додаткові стипендії отримають від 1100 студентів.