У Запоріжжі зірвали сесію міськради / фото zp.gov.ua

13 серпня не відбулася сесія Запорізької міської ради, причина - демарш більшості депутатів.

Про це повідомила прес-служба міськради.

На сесію не прийшли депутати від фракцій "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська солідарність", "Нова політика" і Партії Шарія, йдеться в повідомленні.

Відео дня

Сьогодні міськрада планувала розглянути низку питань, у тому числі соціальних. Йдеться про зарплату медиків, ремонти в навчальних закладах, зазначено в релізі.

Крім того, сьогодні планувався розгляд питання про виділення коштів на придбання квартири для призера Олімпійських ігор в Токіо Парвіза Насібова. Міський голова Володимир Буряк у Facebook повідомляв, що міськрада має намір виділити для спортсмена 1 млн грн.

Як поінформував місцевий сайт 061.ua, усього на засіданні було 16 із 64 депутатів Ради – 14 представників фракції Буряка "Єднання" і двоє – від "Слуги народу". Цю сесію не можуть провести з 30 червня.

Нагадаємо, Насібов 4 серпня завоював срібну медаль літньої Олімпіади в Токіо. Всього українські спортсмени здобули 19 медалей: одну золоту, шість срібних і 12 бронзових. Україна посіла 44-е місце в медальному заліку Олімпіади 2020, але увійшла в ТОП-20 за загальною кількістю нагород Олімпіади 2020 – країна на 16-му рядку рейтингу.