Україна вислала до Грузії терориста ІД / фото СБУ

Україна екстрадувала до Грузії одного з членів терористичної організації «Ісламська держава», якого у 2019 році затримала Служба безпеки України на Київщині.

Читайте такожПрихильник ІДІЛ планував влаштувати теракт на матчі Барселона - Реал

Як повідомляється на сайті СБУ, терориста конвоювали та передали правоохоронним органам Грузії.

Відео дня

«Громадянин Грузії на прізвисько «Аль Бара Шишані» перебував у міжнародному розшуку, згідно з обліками Генерального секретаріату Інтерполу. Зловмисник входив до керівної ланки ІДІЛ», - йдеться в повідомленні.

Улітку 2018 року він незаконно прибув до України, використавши підроблений паспорт.

Співробітники СБУ затримали зловмисника 12 листопада 2019 року на Київщині.

Як повідомляв УНІАН, у листопадів 2019 року в СБУ повідомили про затримання на Київщині громадянина Грузії на прізвисько «Аль Бара Шишані», який з 2012 року обіймав посаду аміра джамаату «Ахадун Ахат» у провінції Латакія Сирійської Арабської Республіки.

У 2013 році він зайняв одну із вищих посад у ІДІЛ ‒ заступника військового аміра, відомого як «Абу Умар аш-Шишані».

У 2016 році, після ліквідації останнього, зловмисник виїхав до Туреччини, де продовжив координувати діяльність терористичної організації.

Улітку 2018 року терорист незаконно прибув до України, використавши підроблений паспорт. На підставі фальшивих документів йому вдалося легалізуватися на території України.

За даними СБУ, перебуваючи в Україні, терорист продовжував координувати діяльність спеціальних осередків ІДІЛ, так званих «Амніятів».