Давиденко відверто симпатизує проросійським силам в Латвії / фото Посольство України в Латвії

Українку Ларису Давиденко, яка є керівником так званого українського товариства міста Лієпая і здійснювала проросійську діяльність в Латвії, позбавили статусу закордонного українця.

Про це повідомило Посольство України в Латвії у Facebook.

Читайте такожГодовщина оккупации: как Россия шесть лет назад захватывала Крым

Відео дня

"Посольство України в Латвії інформує, що рішенням Національної комісії України з питань закордонних українців від 27 жовтня 2020 року керівника товариства «Світанок» (місто Лієпая) Лариса Давиденко було позбавлено статусу закордонного українця за діяльність, яка суперечить національним, у тому числі безпековим, інтересам Української Держави", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим посвідчення закордонного українця, на підставі якого Давиденко отримала безкоштовну багаторазову візу на в’їзд в Україну, є недійсним і підлягає поверненню до Посольства України в Латвії.

Як заявили дипломати, Давиденко відверто симпатизує проросійським силам в Латвії, систематично відвідує заходи, організовані російськими дипломатичними установами, активно і публічно просуває постулати ідеологів «руського міра», які стали її глибоким внутрішнім переконанням.

Зокрема, 26 жовтня вона брала участь у заходах, які проводились Генеральним консульством РФ у місті Лієпая з нагоди відзначення дня військово-морських сил Росії. Як заявили дипломати, Давиденко "прославляє збройні сили країни-агресора, які забезпечують окупацію українських територій та вбивства українців, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України".

Водночас вона жодного разу не відвідувала заходів, організованих посольством України, пов’язаних з прийомом на реабілітацію українських поранених військовослужбовців, колишніх політв’язнів Кремля тощо.

Про рішення Національної комісії щодо позбавлення Давиденко статусу закордонного українця повідомлено компетентні органи України, зокрема Державну прикордонну службу.

"Посольство України звертає увагу усіх українців та закликає не бути байдужими до проявів антиукраїнської діяльності, коли деякі особи, прикриваючись своїм статусом та ім’ям нібито української організації, насправді проводять антиукраїнську діяльність, потураючи та підтримуючи країну-агресора РФ", - йдеться у повідомленні.

Вас може зацікавити