У плани програми президента Зеленського «Велике будівництво» на 2022 рік включили 715 об’єктів / фото УНІАН

У 2022 році "Великим будівництвом" буде охоплено 715 об’єктів у 24 областях України: це дороги, освітні, медичні та культурні заклади, спортивні об’єкти та аеропорти.  

Про це у Харкові на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням президента України Володимира Зеленського заявив заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"У 2022 році ставимо перед собою ще більш амбітні плани. Ми плануємо 715 об'єктів "Великого будівництва" у 24 областях України: це 5,5 тисяч кілометрів доріг державного значення, щонайменше 1400 км доріг місцевого значення, 282 освітні заклади, 68 медичних закладів, 338 спортивних об'єктів, понад 6800 спортивних майданчиків у дворах по всій країні, це 141 школа, 133 садочки, 4 заклади вищої освіти і 4 малі групові будинки", - сказав він.

Відео дня

Говорячи про модернізацію освітніх закладів у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", Кирило Тимошенко акцентував на тому, що у 2022 році відбудеться перехід на зовсім інший клас проєктів. 

"Ми будуємо тільки інноваційні освітні заклади, адже розуміємо, що наші діти повинні навчатися саме в освітніх закладах нового класу", - підкреслив він.

Окремо Кирило Тимошенко зупинився на "Великому будівництві" спортивних об’єктів. За його словами, створена свого роду вертикаль спортивних об’єктів: від маленьких спортивних майданчиків у дворах до урбан-парків у 30 містах України та будівництва спортивних арен до Євробаскету-2025. 

За словами заступника керівника Офісу Президента, до кінця березня планують відкрити перший реконструйований за програмою президента "Велике будівництво" аеропорт у Херсоні, який відбудували за рекордно короткий термін - 3 місяці. На черзі у 2022 році ще 7 аеропортів: у Житомирі, Кривому Розі, Рівному, Полтаві, Чернівцях, Вінниці та Дніпрі.

"Якщо говорити про медицину, то у 2022 році ми плануємо реконструкцію та ремонт 16 медзакладів та 2 санітарно-оздоровчих комплексів. Найголовніше – це реконструкція 25 обласних дорослих і 25 обласних дитячих лікарень. Це реконструкція, повна термомодернізація фасадів та проведення внутрішніх робіт, це додаткове обладнання і додаткові будівлі", - розповів Тимошенко. 

скрін відео

Раніше Кирило Тимошенко повідомив, що за програмою Володимира Зеленського до 2024 року планується оновити загалом 24 тисячі кілометрів доріг.