За ухвалення відповідного законопроекту в першому читанні проголосували 273 народних депутати / фото УНИАН

Верховна Рада України впроваджує спрощену процедуру встановлення фактів народження або смерті особи на території, на якій діє воєнний чи надзвичайний стан.

За ухвалення відповідного законопроекту в першому читанні проголосували 273 народних депутати.

Йдеться про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей встановлення юридичних фактів в умовах воєнного чи надзвичайного стану (№7310).

Відео дня

Законопроектом, як зазначається в пояснювальній записці, пропонується внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України задля запровадження спрощеної процедури встановлення юридичних фактів народження та смерті в межах території, на якій діє воєнний чи надзвичайний стан.

Крім того, пропонується уточнити положення статті 5 Закону України "Про судовий збір" стосовно пільг щодо сплати судового збору за цією категорією справ.

Так, зокрема встановлюється, що від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються заявники у справах за заявами про встановлення фактів, що мають юридичне значення, поданих у зв'язку із дією воєнного чи надзвичайного стану.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що Рада підтримала обов'язкові бомбосховища при будівництві нових споруд.

Вас також можуть зацікавити новини: