У Маріуполі закінчився перший відбірковий день конкурсу робітничих професій WorldSkills Ukraine для молодих фахівців і школярів.

Змагання відбудуться за 18 компетенціями, суть завдань - дати можливість учасникам продемонструвати свої практичні навички у встановлений час.

Відео дня

У рамках конкурсу викладачі закладів профтехосвіти Маріуполя, Запоріжжя та Кривого Рогу зможуть підвищити свою кваліфікацію на підприємствах "Метінвесту" та взяти участь у конференціях.

Читайте також"Метінвест" інвестує у Маріуполь понад $1,5 мільярда до 2030 рокуКрім того, на учасників регіональних конкурсів з вересня 2021 року чекають майстер-класи з виконання конкурсних завдань, екскурсії на підприємства та зустрічі з топ-менеджерами групи.

А школярі 8-х та 9-х класів у Маріуполі, Запоріжжі та Кривому Розі у жовтні зможуть взяти участь у профорієнтаційній програмі Steel Craft: спробувати себе у робітничій професії.

Гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що група послідовно займається реформою технічної освіти в країні, вона за 15 років роботи вклала у сферу освіти 180 млн грн. 

"Сьогодні Worldskills Ukraine - не просто конкурс професійної майстерності, це ще й відмінна можливість для всіх, хто хоче розвиватися в професії, знайти роботу, побудувати кар'єру в найкращих компаніях країни. Майбутнє української промисловості - за тими, хто сьогодні тільки робить перші кроки в професії... Саме тому група "Метінвест" підтримує багато освітніх проектів для молоді... Ми прагнемо якомога раніше виявляти потенціал молодих фахівців і дати їм можливість розвиватися. Саме тому виступає генеральним партнером Worldskills Ukraine", - наголосив Риженков. 

Worldskills Ukraine - частина міжнародного конкурсу Worldskills International, який називають Олімпійськими іграми для студентів та працівників віком 18-22 роки. В Україні конкурс проводять вже п'ять років поспіль.