Великий бізнес допомагає евакуйованим співробітникам: навчають новим професіям, знаходять роботу, допомагають з житлом

Один з найбільших платників податків в Україні, компанія "Метінвест" розповів, як допомагає з переселенням та адаптацією своїм співробітникам, які евакуювалися з гарячих точок України, зокрема з Маріуполя та Авдіївки.

Так, згідно з повідомленням, у Запоріжжі та Кам’янському працюють Центри реабілітації та реінтеграції, до яких звернулися понад тисячу людей. Тут співробітники та їхні діти можуть отримати медичну і психологічну допомогу.

Також, як повідомляють у компанії, на підприємствах "Метінвесту" в Запоріжжі, Кам’янському, Кривому Розі та Покровську підготували понад 4 тисячі вакансій і допомагають із перенавчанням.

Відео дня

"Таким чином, вже працевлаштовано близько 500 переселенців, яким одразу виплачують 10 тис. грн "підйомних"", - зазначають у "Метінвесті".

Крім того, для співробітників, які виїхали з гарячих точок, компанія підготувала понад 6 тис. місць тимчасового прихистку в соціальних об’єктах "Метінвесту". Їх обладнали найнеобхіднішим – постільною білизною, предметами першої потреби та побутовими приладами.

У компанії додають, що наприкінці квітня група "Метінвест" запустила програму "Домівка для своїх". Компанія запропонувала співробітникам із міст присутності "Метінвесту" надати своє житло для тимчасового проживання колегам-переселенцям. На цей час свою готовність допомогти висловили понад 150 співробітників.

Як повідомляв УНІАН, з початку війни група компаній "Метінвест" виділила на допомогу українській армії, мирним мешканцям і співробітникам понад 1,5 млрд грн.