Від початку російського вторгнення Група Метінвест спрямувала свої ресурси на підтримку України та українців. За 100 днів війни на допомогу українській армії, мирним мешканцям і співробітникам Метінвест виділив понад 1,5 млрд грн.

Про це повідомила Група Метінвест.

Зокрема, повідомляється, що з перших днів війни Метінвест і ДТЕК, у координації з Фондом Ріната Ахметова, створили гуманітарний проєкт "Рятуємо життя". За час його існування з Європи до українських розподільчих центрів вже доставлено понад 3 тисячі тонн товарів першої потреби. Їх отримали майже 57 тисяч людей – діти, люди похилого віку, жінки. Ще 20 тисяч наборів надано сім’ям мобілізованих співробітників та багатодітним родинам.

Відео дня

Сьогодні проєкт "Рятуємо життя" підтримують майже 90 партнерів з Італії, Польщі, Нідерландів, Іспанії, США, Великобританії, Швейцарії, Греції, ОАЕ та інших країн.

У всіх містах присутності компанії, де немає активних бойових дій, волонтери Метінвесту організували пункти приймання гуманітарної допомоги й зібрали понад 100 тисяч кг одягу, взуття і предметів першої потреби.

Компанія передає понад 100 тисяч бронежилетів для оборонців України. Частина захисного спорядження виготовляється із сертифікованої спецсталі власного виробництва. Підприємства Групи опанували випуск сталі для бронежилетів і щотижня виготовляють 20 тонн бронесталі, з якої виробляють близько 2 тисяч бронежилетів.

Метінвест вже передав 500 комплектів бронежилетів і касок Національній гвардії України.

Ще одну тисячу комплектів амуніції спецпризначення вартістю 2,5 млн доларів, що складаються з легких бронежилетів із керамічними плитами, касок і тепловізорів, передано Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Українські сухопутні війська отримали від Метінвесту понад 60 дронів і 50 комплектів приладів нічного бачення та спецкасок загальною вартістю 10 млн грн.

Серед тих, для кого закуповуються й виготовляються засоби спеціального захисту, – також працівники компанії, котрі боронять Україну на бойових позиціях. Бронежилети і каски вже отримали понад 2 тисячі мобілізованих співробітників підприємств із Кривого Рогу, Кам’янського, Запоріжжя, Покровська й Авдіївки.

Крім того, для допомоги захисникам підприємства Групи разом із партнерами виготовили зі сталі Метінвесту близько 60 тисяч протитанкових їжаків і 20 тисяч шипованих ланцюгів проти колісної техніки.