На Заході незадоволені "нахабною тактикою Буданова" / фото УНІАН

Головними кандидатами на посаду нового головнокомандувача Збройних сил України є командувач Сухопутними військами України генерал-полковник Олександр Сирський та керівник Головного управління розвідки Міноборони генерал-лейтенант Кирило Буданов. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на чотирьох людей, "обізнаних у цьому питанні".

Зазначається, що 58-річний Сирський, досвідчений командир, вважається близьким соратником Зеленського, який брав його з собою на кілька візитів на передову та фотографувався з військовими. При цьому Сирського не люблять українські рядові солдати, які кажуть, що він ухвалював рішення, які безпідставно спричинили втрату зброї та боєприпасів, а також життя.

"38-річний Буданов не має досвіду командування армією Залужного та Сирського, але ефективно керує ГУР і відроджує відомство, яке довгий час грало другу скрипку після набагато більшої Служби безпеки України. Однак відома нахабна тактика Буданова дратує західних партнерів Києва. "Він змушує нас нервувати", - сказав виданню один із західних чиновників.

При цьому, за даними ЗМІ, двоє людей, близьких до Сирського та Буданова, повідомили, що ті не зацікавлені в отриманні посади головкома й вважають за краще залишитися на своїх нинішніх місцях.

Кирило Буданов - останні новини

Днями керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов озвучив ще одне прохання по літаках. За його словами, він хоче бачити в руках України штурмовики, подібні американському А-10.

Також УНІАН повідомляв, що Буданов розповів, яка зброя вкрай необхідна Україні. Він підкреслив, що Київ зіткнувся з критичною нестачею боєприпасів та потребує допомоги партнерів. Проте йдеться не тільки про снаряди, а й про артилерійські системи.

Вас також можуть зацікавити новини: