Буданов заявив, що РФ не надала доказів для звинувачення України в падінні Іл-76 / фото УНІАН

У середу Україна і Росія обмінялися військовополоненими, що стало першим обміном після аварії російського транспортного літака Іл-76. Москва заявила, що Україна збила літак, на борту якого, за її словами, перебували десятки українських військовополонених.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив в інтерв'ю CNN, що Росія не надала достатніх доказів своїх тверджень.

"Якщо все так, як вони кажуть, то перше, що вони повинні були зробити, - це показати моторошну картину. Скажімо, поле, усипане трупами. І показати це всьому світу", - сказав він.

Відео дня

На кадрах російських державних ЗМІ з місця аварії було видно лише невелику кількість тіл навколо уламків.

При цьому Буданов впевнений у повній перемозі України над Росією, незважаючи на заклопотаність громадськості втомою українських військ, перевагою Росії у військовому виробництві і відсутністю руху на лінії фронту.

За його словами, наступні шість місяців будуть цікавими, оскільки саме в цей період завершиться наступ Росії на фронтах. Він вважає, що війна закінчиться тільки одним способом.

"Встановлення справедливості-ось чим вона закінчиться, - поверненням втраченого", - підсумував глава ГУР.

Катастрофа Іл-76 в Бєлгородській області - головні новини

24 січня мав відбутися обмін полоненими. Після падіння в Бєлгородській області РФ військового транспортного літака Іл-76 у Міноборони Росії заявили, що на борту перебували українські військовополонені. При цьому в Москві звинуватили у всьому Україну і заявили, що ніякого обміну полоненими тепер бути не може.

В українській розвідці заявили, що у них немає достовірної і вичерпної інформації про те, хто або що було на борту російського літака. Представник ГУР Андрій Юсов вказав, що літак міг перевозити і боєприпаси, і полонених, яких використовували як живий щит. 

Вас також можуть зацікавити новини: