Також припинили доступ до низки храмів / фото Facebook Євстратій Зоря

В УПЦ МП не припиняють істерики довкола їхнього виселення з Києво-Печерської Лаври. На сайті церкви Московського патріархату з'явилася заява-скарга про те, що ченцям та вірянам УПЦ МП з 21 березня заборонили заходити до печер Києво-Печерської Лаври.

"20 березня 2023 року від керівництва національного заповідника "Києво-Печерська лавра" на адресу монастиря надійшов лист з повідомленням про те, що віднині доступ до ближніх та дальніх печер музеєм буде припинений через роботу комісії, яка визначатиме рівень збереженості культурних цінностей", - скаржаться московські попи в Україні.

Вони пишуть, що їм закрили доступ до Хрестовоздвиженського храму, Аннозачатіївського храму та храму на честь Собору всіх преподобних Печерських (Теплий храм).

Відео дня

Там має провести роботу комісія та визначити стан збереження культурних цінностей Лаври.

В УПЦ МП вже завили, мовляв, "обмежуються права українських вірян", які бажають вклонитися цими днями Києво-Печерським святиням.

Скандал навколо УПЦ МП - що відомо

Як раніше повідомляв УНІАН, адміністрація заповідника "Києво-Печерська лавра" розірвала договір оренди зі Свято-Успенським монастирем УПЦ МП через недотримання умов угоди. Тепер до 29 березня священики повинні покинути всі приміщення.

В УПЦ МП уперто не хочуть бачити підстав для дострокового припинення дії договору, а тому нахабно заявляють, що не підуть з Лаври.

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що представників Московського патріархату виселять з Києво-Печерської Лаври без застосування сили.

20 березня представники УПЦ МП прийшли під Офіс президента, щоб нібито "донести свою позицію". Однак коли до них вийшли представники ОП, ті відмовились подавати звернення.

Вас також можуть зацікавити новини: