Військовослужбовці окремих родів військ України отримають нові беретні знаки / скріншот

Міністерство оборони України затвердило нові зразки беретних знаків для військовослужбовців окремих родів військ. Зміни затверджено  Наказом Міноборони №344.

У повідомленні Telegram-каналу оборонного відомства вказано, що круглий лавровий вінок, у центрі якого вертикально розташований меч, обвитий змією — відтепер так виглядає оновлений беретний знак для воїнів Медичних сил.

Військовослужбовці окремих родів військ України отримають нові беретні знаки (фото)

Для Сил підтримки ЗСУ беретний знак змодельовано у вигляді прорізного ромба із зубчатими краями, на який накладено схрещені мечі вістрями догори та чотири руки у латних рукавицях, з'єднані між собою у замок.

Відео дня
Військовослужбовці окремих родів військ України отримають нові беретні знаки (фото)

Оновлений беретний знак "Сили логістики" має вигляд стилізованого контуру фортеці з чотирма бастіонами. На нього  накладено схрещені мечі руків'ями донизу з лезами, що переходять у пшеничні колоси, та жезл Меркурія, розташований по вертикалі.

Військовослужбовці окремих родів військ України отримають нові беретні знаки (фото)

Форма для українських військових - останні замовлення

Міністерство оборони України у період з липня по серпень уклало ряд угод на поставку зимової форми для військовослужбовців на 1,28 мійльярда гривень

Міноборони замовило обмундирування для не менше 235 тисяч солдатів, але частину тендерів довелося скасувати через відхилення Міністерством всіх пропозицій учасників.

Штани замовляли за ціною від 2 046 до 2 598 грн за штуку (56-71 доларів за курсом Нацбанку), куртки - по 2 823 - 3 274 грн (77-90 доларів за курсом Нацбанку).

Вас також можуть зацікавити новини: