Депутати пропонують відкрити літні майданчики закладів харчування / фото УНІАН

Низка народних депутатів звернулися до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з пропозицією дозволити роботу літніх майданчиків у закладах громадського харчування в умовах карантину.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Читайте такожКоли в Україні запрацюють метро, спортзали та магазини – ЗМІ назвали дату

Відео дня

"Спільно з колегами з міжфракційного об'єднання "За ФОПів" звернулися до прем'єр-міністра України з пропозицією дозволити функціонування літніх майданчиків у закладах громадського харчування в умовах карантину. Карантинні обмеження, звісно, не є безпідставними, але варто враховувати, що значна частина власників ресторанного бізнесу продовжує виплачувати зарплати своїм працівникам та нести велику кількість супутніх витрат", - зазначила парламентарій.

У тому числі, зауважує вона, це стосується сплати внесків за розміщення відкритих літніх та сезонних терас. "Щоб дійсно допомогти ресторанному бізнесу, окрім вже наявних заходів підтримки ми можемо дати їм можливість врятувати себе економічно", - зазначила Кравчук.

За її словами, у більшості міст України є системні заклади з просторими літніми майданчиками, якими можна безпечно користуватися за таких умов: обмеження кількості відвідувачів з розрахунку 1 відвідувач на 5 кв. м майданчика; постійний контроль температури персоналу та відвідувачів закладу; розміщення столів на відстані не менш як 1,5 м один від одного. Також умовою має бути те, що за одним столом може розміщуватись не більше трьох осіб; використання при обслуговуванні відвідувачів виключно одноразового посуду; дезінфекція предметів, з якими контактував кожен відвідувач.

"Карантин у більшості з нас викликає лише одне бажання: повернути все, як було. На жаль, у багатьох випадках це може бути складно або і зовсім неможливо. І я маю на увазі, зокрема, наші улюблені заклади: ресторани, кафе, затишні кав'ярні. Ми так само зацікавлені у тому, щоб вони вижили, як і їхні власники", - констатувала Кравчук.

Як повідомляв УНІАН, раніше до уряду із подібним закликом звернулися представники ресторанного бізнесу.