Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у жовтні: аналітика від Київстар ТБ

Жовтень став активним місяцем серіальних прем'єр для українських телеканалів. На екрани вийшли: медична драма "Жіночий лікар. Нове життя" (1+1 Україна), українська історія про кохання "Ромео і Джульєтта з Черкас" (ТЕТ), новий комедійний серіал українського виробництва "Встигнути до 30" (ТЕТ), "Одна родина. Весілля" (2+2), відновилися покази детективно-іронічного серіалу "Морська поліція. Чорноморськ" (ICTV 2), відбулися прем'єри чотирисерійного фільму "Ботоферма" (ICTV 2) та скетчкому "Зв'язок" (Новий).

Традиційно, в аналітиці від платформи кіно та телебачення Київстар ТБ розповідаємо про результати теледивлення у жовтні, канали-лідери та як українці споживали новинний контент. 

Нагадаємо, що у жовтні на Київстар ТБ зʼявилися добірки з популярним контентом 1+1 media, які можуть переглядати без авторизації та безоплатно абсолютно всі глядачі на всіх пристроях. Вони сформовані з понад 2 000 годин улюблених продуктів телеканалів груп та згруповані за жанрами: Драма+, Команда+, Гумор+, Реаліті+, Історія+, Містика+. Добірки вже відзначилися значною популярністю серед глядачів Київстар ТБ.

Відео дня

ТОП-10 телеканалів у жовтні 2023 року

Перше місце у рейтингу займає телеканал СТБ із часткою 9,7% (+0,7 п.п до вересня). За ним — Новий із втратою частки — 9,4% (-0,9 п.п до вересня). 

Третє-четверте місця розділили ТЕТ та 1+1 Україна з однаковою часткою — 6,4%. На п'ятій сходинці ICTV 2 — 5,8% (-0,2 п.п). Шосте місце посідає 2+2 із часткою 5,2% (-1,1 п.п).

На 7 та 8 місцях розташувалися телеканали, що транслюють "Єдині новини" — 1+1 Марафон з часткою 4,7% (-0,5 п.п) та ICTV з 4,4% (-0,1 п.п). 

До "десятки" у жовтні увійшов канал Київстар ТБ Подорожі, зайнявши 9 місце із часткою 2,2%. У порівнянні з вереснем його частка зросла на +1,6 п.п. Замикає ТОП-10 телеканал Viasat Kino Action HD — 1,9% (+0,2 п.п).

Дивлення новинного контенту

У жовтні сумарна частка основних телеканалів, які транслюють марафон "Єдині новини" на платформі Київстар ТБ, склала 10,1% (-0,6 п.п. до вересня). Лідирує серед телеканалів, які транслюють проєкт, 1+1 Марафон з 4,7%. На другому місці ICTV — 4,4% частки.

Щодо решти новинних каналів, то у жовтні 24 канал зібрав частку 1,2% (-0,1 п.п). За ним у порядку спадання йдуть Прямий (0,7%), Еспресо (0,6%) та 5 канал (0,2%), що свідчить про незначну зацікавленість глядачів. Ця ситуація зберігається незмінною вже впродовж року.

Як українці дивилися телеканали, серіали та новини у жовтні: аналітика від Київстар ТБ

Найпопулярніші серіали на Київстар ТБ у жовтні 

У переліку найпопулярніших серіалів жовтня за кількістю унікальних абонентів на Київстар ТБ лідирує контент телеканалів 1+1 media. У топі серед вподобань глядачів новий комедійний серіал "Встигнути до 30", що вийшов на ТЕТ. Також в цій категорії до рейтингу увійшли серіали "Жіночий лікар. Нове життя", "Ромео і Джульєтта з Черкас", "Леді Баг і Супер-Кіт" (5 сезон), "Закохай мене, якщо зможеш", "Опер за викликом", "Одна родина. Весілля". Від SLM — "Ботоферма". З міжнародних серіалів у ТОП увійшли — "Єллоустоун", "Елементарно", "Зачаровані" та "Ходячі мерці".

Загалом бібліотека платформи кіно та телебачення Київстар ТБ нараховує найбільшу відеотеку українського контенту — понад 1000 тайтлів.

Джерело даних: Київстар ТБ 

Київстар ТБ – це платформа кіно та телебачення, що надає користувачам доступ до сотень тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, програм, які транслюють наживо, та регулярно пропонує ексклюзивні допрем’єрні покази проєктів. Зокрема, прем'єри серіалів "Ромео і Джульєтта з Черкас" (ТЕТ), "Одна родина. Весілля" (2+2), "Зв'язок" (Новий) та детективної мелодрами "Коло омани" відбулися спочатку на Київстар ТБ. Нині вони залишаються доступними для легального перегляду на Київстар ТБ.