Японія виключила полк "Азов" із списку терористичних організацій.

Офіційну заяву про це розмістило в себе на сайті Головне слідче управління Міністерства юстиції Японії, виключивши полк "Азов" з реєстру "Міжнародного тероризму 2021".

"Нехай і з відтермінуванням, але справедливість тріумфує! Японія вибачилась перед "Азовом" та видалила його з переліку терористичних організацій. До цього полк "Азов" вважався "неонацистським угрупуванням"", - пояснив командир ТрО "Азов" в Дніпрі Родіон Кудряшов.

Відео дня

Також він очікує на вибачення з боку інших країн та світових ЗМІ. Зокрема, на початку квітня понад 200 українських політиків і бізнесменів підписали відкритий лист до CNN щодо використання російських пропагандистських наративів. Підписанти наголосили, що автори і аудиторія CNN частково стали об’єктом токсичних дезінформаційних атак кремля.

Нагадаємо, що наприкінці березня на телебаченні Японії вийшов великий сюжет про діяльність Азову, ситуацію в Маріуполі та захисників міста.

"Що важливо - матеріал обʼєктивний, бо журналісти вирішили звернутись до нас напряму, а не повторювати те, що вже написано за російськими методичками", - сказав Жорін.