Комплекс Рабі Нахмана в Умані / ОЕОУ

Об'єднана єврейська община України висловила подяку всім структурам та організаціям, які були задіяні в організації та проведенні безпечного святкування Рош а-Шана в Умані.

Про це свідчить заява ОЄОУ за підсумками святкування, яку публікує УНІАН. 

У заяві представники ОЄОУ відзначили, що свято пройшло спокійно, не було зафіксовано правопорушень, а зона паломництва контролювалася в цілях безпеки. 

Відео дня

У зв'язку з цим, ОЄОУ висловлює щиру подяку Міністерству внутрішніх справ та всьому особовому складу, який був задіяний в забезпеченні порядку: Патрульної поліції, Поліції спеціального призначення, Поліції діалогу, Національної гвардії, а також Службі безпеки України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, медикам та комунальним службам Умані, які працювали в посиленому режимі, забезпечуючи безпеку та громадський порядок в зоні паломництва в період Рош а-Шана.

Крім цього, в ОЄОУ висловили подяку Посольству Ізраїлю в Україні та особисто послу Джоелю Ліону за сприяння в організації свята, а також Фонду імені Рабі Нахмана: 

Крім цього, ОЄОУ висловлює вдячність Посольству Ізраїлю в Україні та особисто послу Ізраїлю Джоелю Ліону за сприяння в організації свята, а також ізраїльським поліцейським і медикам, які прийшли на допомогу українським колегам. 

Також ОЄОУ відзначає роль Фонду імені Рабі Нахмана, його президента Натана Бен Нуна, який займався організацією паломництва, а також організацією самого святкування, яке цього року відвідала обмежена кількість паломників — близько 2000 приїжджих брацлавських хасидів.

Як зазначили в ОЄОУ, святкування Рош а-Шана брацлавськими хасидами в Умані пройшло успішно в рамках, які були можливі з урахуванням епідситуації, завдяки злагодженій роботі перерахованих служб, організацій і структур.

До слова, спеціальний представник Об'єднаної єврейської общини України був присутній в Умані під час святкування Рош а-Шана 5781. На основі його матеріалів вийшов Спеціальний репортаж про те, як брацлавські хасиди відзначали Новий рік в Умані.