Генпрокурор Ірина Венедиктова / Фото: УНІАН

У Рівному під домашній арешт відпустили серійного ґвалтівника Юрія Павлова, якого підозрюють в 4-х зґвалтуваннях та 2-х спробах нападу на жінок. Жіночий рух «За майбутнє» на чолі з лідеркою Іриною Сусловою одразу звернувся до Генерального прокурора України Ірини Венедиктової з вимогою негайно взяти під контроль ситуацію. 

«Ви думаєте, що людина, яку спіймали на гарячому, несе «свій хрест» відповідальності в місцях не надто віддалених? Ні! На жаль, це не про нашу країну й не наше правосуддя. Ґвалтівник аж ніяк не за ґратами – він вдома! Можливо, вдома… Або підшукує нову жертву… Або погрожує вбивством потерпілим, щоб ті мовчали й не свідчили! Замість тримання під вартою, його відпустили під домашній арешт. І навіть не потурбувалися про електронний браслет!» – заявила на своїй сторінці у Facebook Ірина Суслова.

За словами юристів Жіночого руху, правоохоронці зібрали достатньо доказів проти підозрюваного – усі шестеро жінок його впізнали, провину доводить низка експертиз, а ДНК з-під нігтів потерпілої збіглося з ДНК Павлова.

Відео дня

Але, як стверджують представниці жіноцтва, зі справедливим вироком ніби навмисно затягують. 

«Це може свідчити про одне – у справу втрутилась корупція! Спочатку судові засідання постійно переносились або скасовувались, а прокурор допускав грубі помилки під час оформлення документів. Згодом ґвалтівника відпустили із СІЗО під домашній арешт навіть без відома потерпілих. Рішення суд виніс за їхньої відсутності», – додала правозахисниця Ірина Суслова.

Жіночий рух "За майбутнє" пообіцяв пильно слідкувати за подальшим розвитком ситуації в Рівному, офіційно закликав Генерального прокурора України Ірину Венедиктову негайно взяти під контроль цю справу, щоб місцеві прокурори, які підтримують державне обвинувачення в суді, це усвідомлювали і не затягували процес.

Нагадаємо, наступне засідання у справі відбудеться вже завтра, 18 березня.