Росіяни мінують ЗАЕС / фото ua.depositphotos.com

Представники української влади попереджають, що існує ризик теракту на Запорізькій АЕС. В ефірі "Сніданку з 1+1" на каналі "1+1 Україна" це підтвердив й радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Безумовно, ми бачимо ризики. Безумовно, про це треба говорити.Тому що це має впливати на наших партнерів, щоб не було такої "ніякої реакції" - як це було на підрив дамби", - сказав він.

Подоляк зазначив, що окупанти мінують певні об'єкти та руйнують всю інфраструктуру на окупованих територіях для того, щоб запобігти просуванню ЗСУ.

Відео дня

Радник голови Офісу президента наголосив, що із західними партнерами треба про це говорити, щоб вони шукали способи якось повпливати на цю ситуацію.

Він заявив, що потрібно організувати саміт, на якому мають бути окреслені наслідки особисто для Росії, якщо вона підірве ЗАЕС.

Ризик теракту на Запорізькій атомній станції

Раніше Зеленський, посилаючись на дані розвідки, заявив, що Росія підготувала все для теракту на Запорізькій атомній електростанції.

Згодом очільник ГУР Кирило Буданов наголосив, що ситуація довкола ЗАЕС сьогодні дуже серйозна, оскільки РФ замінувала станцію. Він повідомив про розміщення окупантами начиненої вибухівкою техніки біля 4 із 6 енергоблоків станції. "Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз", - наголосив голова української розвідки.

Науковиця Інституту проблем безпеки атомних станцій НАН України Олена Паренюк заявляє, що у разі найгіршого сценарію на ЗАЕС витік радіації не буде масштабним.

Вас також можуть зацікавити новини: