Мати українського режисера відреагувала на його арешт в Італії / фото facebook Eugene Lavrenchuk

Мати затриманого в Італії українського режисера Євгенія Лавренчука прокоментувала затримання її сина. Ірина Лавренчук сподівається, що його не екстрадують до Російської Федерації.

Про це жінка розповіла в коментарі "Радіо Свобода"

"Я сподіваюся на повернення сина в Україну, що його не видасть Італія Росії... він в Італію спеціально не поїхав, летів з Тель-Авіва до Львова з пересадкою в Неаполі. Я знаю, що син має підтримку українського консульства, має італійського адвоката. Як нам розповів консул, Євген - у бойовому настрої. Я не могла уявити таку ситуацію, яка сталася з сином", - зазначила мати українського режисера.

Відео дня

Читайте такожНа фасаді Тернопільської ОДА повісили банер із зображенням Бандери: він став рекорднимЗа її словами, вона востаннє спілкувалася з сином востаннє 15 грудня. Жінка розповіла, що Євген навчався в Москві у режисера Романа Віктюка, а після студій він у Москві створив Польський театр і працював у ньому. У 2014 році він повернувся в Україну, бо був проти російської агресії проти України.

Як раніше повідомляв УНІАН, в Італії за запитом Російської Федерації затримали українського театрального режисера Євгена Лавренчука. Міністерство закордонних справ України заявляє, що українські дипломати надають допомогу заарештованому Лавренчуку. 

Вас також можуть зацікавити новини: