REUTERS

В Ірані у справі про збиття літака «Міжнародних авіаліній України» обвинувачуваними проходять шість осіб.

Про це заявив представник судової влади Ірану Голамхосейн Есмаїлі, повідомляє агентство ІРНА.

За його словами, на цей час шістьох обвинувачуваних затримано у зв'язку зі справою катастрофи українського літака, трьох з яких було звільнено під заставу, а троє інших перебувають під вартою.

Відео дня

Також Есмаїлі додав, що розслідуванням справи про катастрофу українського літака займається Судова організація Збройних сил.

Читайте також100 днів після катастрофи "Боїнга" МАУ в Ірані: уряди п'яти країн звернулися до родин загиблих

«Тільки-но стався інцидент, були видані накази, і було призначено спеціальну гілку в Судовій організації Збройних сил», - сказав Есмаїлі.

Довідка УНІАН. 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великобританії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер було збито «внаслідок ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

Країни-учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака МАУ неодноразово вимагали від Ірану передати групі «чорні ящики» зі збитого лайнера.

7 червня заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що Іран досі не відповів на ноту України про врегулювання всіх питань у справі літака «Міжнародних авіаліній України.