Зеленський не впевнений, що вступ НАТО гарантує захист / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Ніхто не може гарантувати, що Росія не нападе повторно на Україну і чи приймуть нашу країну в НАТО. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі студентами у Миколаєві. За його словами, національна безпека - це пріоритет для України зараз і в майбутньому.

"Ми ділимося своїм досвідом з усіма партнерами. Країна, яка проходить через війну і хоче закінчити її так, щоб вона не почалася знову. А як воно буде, ми з вами точно не знаємо. Це життя і це Росія. Ніхто вам не скаже, чи будемо ми в НАТО", - сказав Зеленський.

Відео дня

Президент наголосив, що Україна зі свого боку має зробити все можливе, аби безпека була на найвищому рівні.

"Ми йдемо до цього, за стандартами НАТО, на багатьох напрямках розробляємо і свої стандарти. Але факт у тому, що держава зміниться та безпека буде у пріоритеті", – додав очільник держави.

Шлях України до НАТО: це варто знати

Згідно зі свіжим опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", у разі проведення референдуму 78% опитаних проголосували б за вступ України до Європейського союзу, 77% – за вступ до НАТО. Проти членства у військовому Альянсі та ЄС виступають лише 5% респондентів. 

Раніше стало відомо, що в НАТО погодили з Україною річну програму реформ. Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг наголосив, що вражений налаштованістю українців втілювати реформи і проводити модернізацію суспільства в умовах повномаштабної війни РФ проти України. 

Вас також можуть зацікавити новини: