Журналісти засумнівалися в офіційності дилера: чи є в Чернігові офіційний представник бренду "Тойота"? / фото прес-служби компанії

У Чернігові процвітають "сірі схеми" авторинку? Місцеве ТОВ "Соллі-Плюс.Чернігів", яке діє з початку 2023 року, презентує себе як дилера компанії "Тойота". Однак журналісти так і не знайшли доказів того, що даний представник дійсно працює офіційно від міжнародного бренду.

Про це заявили у виданні "Челайн". Інтерес журналістів до даного дилера та його "офіційності" був викликаний масою негативних відгуків про низький рівень професіоналізму співробітників.

"На жаль, наші питання та скарги клієнтів на низьку якість сервісу та послуг "Тойота" у Чернігові залишаються без відповідей. Але ж за останні 10 років у Чернігові та області можна було чути лише позитивні відгуки про якість сервісу та іміджу "Тойота", - написали у виданні.

Відео дня

Дослідивши, в чому причини таких змін, журналісти дійшли висновку, що сталося примусове витіснення партнера "Тойота" - компанії, яка з 2010 р. була офіційним дилером "Тойота" у м. Чернігові - ТОВ "АК "Сівер-Авто", дилерський центр якої розташований за адресою: проспект Миру, 167.

Тоді у Чернігові з'явилася нова компанія - із харківськими власниками холдингу "Соллі-Плюс".

Крім того, в ході розслідування вдалося з'ясувати, яким чином ТОВ "АК "Сівер-Авто" було усунуто з ринку м. Чернігова та позбавлено офіційного статусу дилера.

"Також ці події мали великий соціальний резонанс, оскільки втратити роботу могли 70 працівників ТОВ "АК "Сівер-Авто". Але незважаючи на всі ці фактори, ПІІ "Тойота Україна" не продовжила термін дії дилерського договору і він закінчився 26 травня 2021 р. Слід зазначити, що було збережено соціальні гарантії для співробітників ТОВ "АК "Сівер-Авто", тому всі співробітники компанії залишилися працювати далі у повному складі, за що потрібно подякувати менеджменту ТОВ "АК "Сівер-Авто", оскільки зі втратою статусу офіційного дилера фінансовий стан компанії істотно погіршився", - додали в джерелі.

Нагадаємо, що компанія Toyota потрапила в корупційний скандал у Чернігівській області. До редакції "СтопКора" звернулася компанія "Сівер-авто", яка вже понад 10 років є офіційним дилером марки Toyota у Чернігівській області. Великий салон на головній вулиці міста, десятки автомобілів та доброзичливий персонал - компанія займається продажем іномарок та післяпродажним обслуговуванням. У компанії заявили про те, що вони почали відчувати до себе упереджене ставлення з боку керівництва Toyota Ukraine - це офіційний дистриб'ютор автомобілів Toyota та Lexus в Україні, що поставило їхній дилерський центр у нерівні умови серед усіх дилерських центрів України.

До редакції СтопКору звернулася компанія "Сівер-авто", яка вже понад 10 років є офіційним дилером марки Toyota у Чернігівській області. Великий салон на головній вулиці міста, десятки автомобілів та доброзичливий персонал - компанія займається продажем іномарок та післяпродажним обслуговуванням. "Тойота Україна" оголосила про проведення тендера у 2021 році, що стало неприємною несподіванкою для чернігівського дилера. Перший етап цього тендера відбувся у березні, після чого "Сівер-авто" повідомили, що вони не допущені. Згодом компанії надіслали офіційне повідомлення про те, що її дилерство припиняється 20 червня 2021 року. Від таких рішень постраждали і звичайні українці.