Українські аеропорти показали найкращу динаміку

Заробили непогано також заклади громадського харчування, які під футбол підвищили ціни, та таксисти, заробіток яких виріс на 40%, пише "Главред"

Так, за оцінками влади Львова, за час проведення Євро-2012 львівський аеропорт обслужив 50 тис. пасажирів, що у 2-2,5 разу більше, ніж у звичайний період. Харківський аеропорт за час Євро-2012 обслужив 52,5 тис. пасажирів, тут пасажиропотік зріс в 4,5 разу.

По Донецьку поки детальної статистики немає. Лідером по прийняттю фанів став столичний аеропорт "Бориспіль". Тільки за три дні Євро-2012 головний аеропорт країни прийняв близько 90 000 пасажирів.

Відео дня

Непогано поповнили касу заклади громадського харчування. Ціни росли просто на очах. "У мене вперше так багато клієнтів. Місяць такої роботи - і можна всю зиму відпочивати , - так охарактеризував свій прибуток від Євро-2012 власник одного невеликого кафе (не особливо популярного), розташованого в центральній частині міста. У дні чемпіонату ціни тут підняли приблизно на 25%.

Також заробити змогли служби таксі. В середньому у червні вартість поїздки подорожчала приблизно на 15%. Так, наприклад, поїздка від київського залізничного вокзалу до станції метро "Мінська" коштувала 65 гривень, а місяцем раніше таку ж відстань можна було подолати за 50 гривень. За оцінками експертів, за період чемпіонату таксисти зуміли збільшити свою виручку майже на 40% - в середньому до 40 000 гривень з машини. За оцінками експертів, в середньому кожен приїжджий турист в день витрачав близько 100 євро, тобто, за приблизними оцінками, на кожне місто, що приймало чемпіонат, припало до 20 млн євро.

Правда, ці доходи не йдуть ні в яке порівняння з витратами на підготовку до Євро-2012. За офіційними даними, загальний обсяг витрат на проведення чемпіонату з футболу в Україні склав близько 5,5 млрд доларів. Коли окупляться ці мільярдні вкладення - невідомо. За підрахунками деяких експертів вдало проведений чемпіонат дозволить окупити витрати за 2-3 роки.