Олександр Усик і Дерек Чісора / фото Mark Robinson / Matchroom Boxing

31 жовтня на "Уемблі" в Лондоні пройде довгоочікуваний бій українського боксера Олександра Усика проти досвідченого британця Дерека Чісори.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію бою Усик - Чісора.

Початок поєдинку - орієнтовно о 23.00.

Усик - Чісора: де дивитися бій онлайн

У бою проти Чісори Усику необхідно захистити свій статус претендента на бій за звання чемпіона світу по лінії WBO.

Олександр Усик

У 33-річного Олександра Усика за плечима 17 поєдинків на професійному рингу і 17 перемог (13 - нокаутом). Українець ставав абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі і успішно проводив захист всіх своїх титулів в бою з Тоні Беллью.

Але минулого року Усик вирішив перейти в суперважку вагову категорію. У новій вазі обставини складаються поки проти Усика. Суперник українця в дебютному бою з різних причин змінювався три рази. Спершу він повинен був зустрітися з Карлосом Такамом, потім з Тайроном Спонгом і в підсумку вже перед боєм опонентом Усика став Чазз Візерспун.

Усик не зазнав проблем у цьому поєдинку, здобувши дострокову перемогу - після сьомого раунду Візерспун не повернувся на ринг.

З поєдинком проти Дерека Чісори все так само не було гладко. Спочатку він планувався на березень, потім повинен був відбутися в травні, проте в підсумку його довелося перенести через коронавірус.

У разі перемоги над Чісорою Усик підтвердить статус претендента на бій за титул WBO і далі вимагатиме від Ентоні Джошуа або вийти проти нього в ринг, або залишити пояс вакантним.

Дерек Чісора

36-річний Дерек Чісора - справжній ветеран боксу. Британець провів на рингу 41 бій, здобув 32 перемоги (23 - нокаутом) і зазнав 9 поразок.

На даний момент у Чісори в активі серія з трьох перемог поспіль - він виграв за очками у Сенада Гаші, а потім нокаутував Артура Шпильку і Девіда Прайса 26 жовтня минулого року.

Чісора проводив поєдинки проти багатьох відомих супертяжів, але всім програв. Двічі він поступався Тайсону Ф'юрі і Ділліану Вайту, по разу - Девіду Хею, Кубрату Пулєву і Віталію Кличку.

Бій проти Кличка був для британця єдиним у кар'єрі за титул чемпіона світу і ознаменувався його скандальними витівками. Він дав ляпас Віталію Кличку під час дуелі поглядів, а перед боєм плюнув в обличчя брату Віталія Володимиру.

Промо-ролик до бою

Церемонія зважування

Усик виявився значно легшим за Чісору - на 17 кг. Вага українця за день до бою склала 98,42 кг, тоді як вага британця - 115,66 кг.

Слова перед боєм

Дерек Чісора:

"Я хочу побити його грубо і жорстко. Я йду на війну. Я у формі, і ви будете здивовані побаченим на рингу. Або я його нокаутую, або він здасться, сидячи на табуреті".

Олександр Усик:

"Ніякої війни не буде, це все слова Дерека. Я приніс мир, і це буде офігенний, чистий і красивий бокс. Чісора - сильний хлопець, який спробує мене перемогти. Я готовий з цим впоратися. Ймовірно, він в чомусь хороший, але я не знаю, в чому саме. Я не боюся. Мене оберігає ангел, тому мені не страшно. У мене немає ніякого страху перед Чісорою. Я просто його поб'ю"