фото: УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції передало в суд 13 протоколів, які доводять вчинення главою бюджетного комітету ВР Андрієм Павелком низки корупційних правопорушень.

Про це повідомляє «Наш Київ», публікуючи відповідний документ, згідно з яким, НАПК встановило 12 випадків вчинення Павелком дій в умовах реального конфлікту інтересів - як глави бюджетного комітету і нардепа при виділення з Держбюджету 640 млн гривень на лоббированное їм на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах 2017/18 рр.

Так, підкреслюючи виразне протиріччя між особистим інтересом Павелка як президента Федерації футболу України і його повноваженнями глави бюджетного комітету ВР і нардепа, НАПК акцентує: це прямо вплинуло на прийняття ним рішення про виділення цих коштів.

Відео дня

Більш того, Агентство встановило низку обтяжуючих обставин у фактичному виділенні Павелком самому собі 640 млн гривень бюджетних коштів: ініціювання виділення конкретної суми бюджетних коштів за запитом очолюваної ним же Федерації футболу України; закупівлю за бюджетні гроші покриття, виробленого дочірнім підприємством ФФУ (завод «ФФУ Продакшн» - ред.).

Крім того, НАПК звинувачує Павелка також у незаконному входженні до складу ради директорів прибуткової компанії UEFA Events SA – в протиріччі з законодавством, яке суворо забороняє народним депутатам яким-небудь чином керувати бізнесом.