Маркос Антоніо дуже щасливий перейти в донецький клуб / shakhtar.com

Півзахисник «гірників» Маркос Антоніо відповів на питання журналістів на презентації в якості гравця "Шахтаря".

– Я навіть не дивився їх. Коли отримав запрошення «Шахтаря», тільки про цей клубі і думав. Дуже щасливий, що зробив дійсно правильний вибір! «Шахтар» у нас неймовірно популярний. Це пов'язано з кількістю бразильців, які пройшли через клуб. Жадсон, Вілліан, Фернандіньо... Дуже багато гравців. Я радий, що мені надійшла така пропозиція, - цитує гравця офіційний сайт донецького клубу.

– Взимку під час чемпіонату Південної Америки ти вже був футболістом «Шахтаря», а Тітки був на стадії переговорів. Не звертався він до тебе за порадою про продовження кар'єри?

Відео дня

– Так, ми обговорювали це. Тітці питав дещо про клуб, тому що практично нічого не знав про нього і країні. Коли я сказав, що тут чудово і цікаво, що будемо працювати в «Шахтарі» разом, а також з Фернандо, він довго не роздумував і прийняв пропозицію. Тепер ми всі тут.

– Кого вважаєш найкращим опорником в сучасному футболі?

– Зараз мої кумири – Каземіро і Філіпе Коутіньйо. З-за якостей, якими вони володіють.

– Розкажи про свої хобі.

– Мені подобається бути вдома з сім'єю, з дружиною. Вільний від футболу час важливо проводити саме так, щоб потім бути добре налаштованим на полі.

– Ти вже дебютував в чемпіонаті України. Чим місцевий футбол відрізняється від бразильського?

– Він трохи швидше, але завдяки якостям певних гравців я абсолютно комфортно почуваю себе на полі. Ми взаимодополняем один одного.

– Як твої близькі відреагували на переїзд в Україну?

– Сім'я дуже зраділа, коли дізналася, що я переходжу в «Шахтар», особливо батьки – люди, які дали мені багато чого в житті. Це великий клуб. Буду намагатися робити все, щоб домагатися з командою найкращого результату і стати щасливим.

– Що знав про Україну?

– Що це дуже гарне місце, місто. Також був в курсі, що в «Шахтарі» багато бразильців і вони тут почуваються чудово. Тому я і швидко адаптуюся.

– Бачили в Instagram твоє фото з Дентіньо. З ким в основному спілкуєшся з партнерів по команді?

– Дружу абсолютно з усіма. Так, ми з Дентіньо сфотографувалися, але не тому, що спілкуюся найбільше саме з ним. Ми всі дружні.

– Маркос, крім основної позиції центрального півзахисника ти також можеш зіграти і на правому фланзі оборони. Не пробував тебе тренерський штаб на цьому місці?

– Як я помітив на тренуваннях, у нас достатньо хороших гравців, що виконують функції правого захисника. У збірній я іноді тренувався на цій позиції. Але найголовніше для мене – виконувати вказівки тренера. Що він скаже, те й робитиму, щоб приносити користь «Шахтарю».