Сергій Палкін / shakhtar.com

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін в інтерв'ю програмі «Профутбол» заявив, що головною причиною провалу "Динамо" у матчі з "Челсі" в Лізі Європи є низький загальний рівень чемпіонату України.

«За великим рахунком це наша загальна біда. Це не питання "Динамо" Київ, це наша з вами спільна українська біда, всі взаємопов'язані речі. Рівень українського чемпіонату визначає наш рівень гри, який ми показуємо в Європі. Сьогодні найголовніше питання: як зробити, щоб чемпіонат був сильніше. Буде сильніший чемпіонат - будуть сильніше "Шахтар", "Динамо" і всі клуби», - розповів Палкін.

Крім того, гендиректор "Шахтаря" заявив, що клуби повинні шукати оптимальний варіант формату чемпіонату і домовлятися між собою.

Читайте такожСуркіс про поразку "Динамо" від Челсі: спасибі уболівальникам, що не освистали нашу команду (відео)

«Мені просто дивно було чути дискусії з приводу 16, 18 клубів. Розумієте, ми опускаємося, наші рейтинги країни, клубів, йдуть вниз. Нас скоро у груповий етап Ліги чемпіонів пускати не будуть з таким футболом. Нам сьогодні треба сідати за стіл разом: ФФУ, УПЛ та приймати рішення, яким чином зробити чемпіонат сильніше.

Штучно десь може, але навіть цей формат з 12 клубами - його треба підсилювати, видозмінювати. Повинні ставати сильнішими, тому що ми не тільки дно проб'ємо, а підемо хто знає куди. Результат "Динамо" з "Челсі" - це підсумок всієї нашої діяльності, тому нічого звинувачувати "Динамо", що вони показали таку гру. Повинні розуміти, що Англія - на вершині, а ми сьогодні на мінуси таких, що не видно нічого.

Природно, критикують вболівальники, але суть проблеми не в цьому, а в іншому, і ми повинні це розуміти. І те, що сталося з "Динамо" - потрібно їх підтримати, це повинно нас згуртувати, зробити все, щоб ми прийняли правильне рішення. Тому що час йде, а рішення треба приймати якомога швидше. На шкоду комусь, але на благо всього українського футболу», - заявив Палкін.

Нагадаємо, в грудні більшість клубів проголосувало за збереження формату УПЛ з 12 командами.

Як повідомляв УНІАН, "Динамо" поступилося "Челсі" за сумою двох матчів у Лізі Європи з рахунком 0:8.