Гравці "Ман Сіті" на тренуванні перед грою з "Тоттенхемом" на новій арені Tottenham Hottspur Stadium / REUTERS

У вівторок, 9 квітня в Лондоні на новій арені "Тоттенхема" - Tottenham Hottspur Stadium - пройде перший матч 1/4 фіналу, в якому зіграють два англійські клуби - "Тоттенхем" і "Ман Сіті".

Турнірний шлях

У цьому сезоні англійські клуби здорово виступають в єврокубках: боротьбу в Європі досі ведуть 6 з 7-ми команд, що стартували. І як мінімум одна з них пройде до півфіналу Ліги чемпіонів, адже жереб звів вже в 1/4 фіналу "Шпор" і "Городян".

Відео дня

"Сіті" продовжує демонструвати відмінну форму останнім часом. Підопічні Пепа Гвардіоли вже виграли 1 трофей, у фіналі Кубка ліги здолавши в серії пенальті "Челсі". А в інших турнірах виграли 13 останніх матчів поспіль! Команда вийшла у фінал Кубка Англії і сповнена рішучості перемогти в чемпіонаті країни, так і в Лізі чемпіонів. Шанси на це є, і вони непогані. Але і у "Тоттенхема" є козирі.

Розклади перед грою

В єврокубках між собою команди зустрінуться вперше в історії. Тим не менш, попередні зустрічі в єврокубках з англійськими клубами для "Ман Сіті" були невдалими. "Городяни" чотири рази грали проти команд зі своєї країни - і всі чотири рази програли з загальним рахунком 1:7.

Інший козир "Тоттенхема" - новий стадіон. Tottenham Hottspur Stadium поки що прийняв один офіційний матч - у поєдинку чемпіонату Англії "Шпори" обіграли "Крістал Пелас". Тож матч проти "Ман Сіті" стане першою єврокубковою зустріччю на новій арені. Зрозуміло, таке свято не можна зіпсувати поразкою, а значить, у команди Почеттіно буде ще один стимул зіграти добре.

Хавбек "Тоттенхема" Сон Хюн Мін напередодні поєдинку заявив: "Що стосується нового стадіону, звичайно, це зробить нас сильнішими. Можливо, гравці "Сіті" цього не усвідомлюють, тому що свої домашні матчі вони весь час грали на рідній арені, тоді як ми майже два роки проводили матчі на чужому стадіоні. Нам дуже не вистачало своєї арени".

Ну і відзначимо, що лондонці цілеспрямовано готуються до цього поєдинку з 3 квітня, тоді як "Городяни" в суботу провели непростий матч 1/2 фіналу Кубка країни проти "Брайтона". Такий складний графік в підсумку може дати про себе знати, однак поки що команда Гвардіоли не дає шансів засумніватися в своїй силі.

Прогноз

Ризикнемо припустити, що "Сіті" як мінімум не програє, а зустріч вийде результативною: обидві команди порадують нас забитими м'ячами.

Орієнтовні склади:

"Тоттенхем": Льоріс - Тріппьєр, Алдервейрелд, Вертонген, Девіс - Сіссоко, Аллі - Еріксен, Сон, Роуз - Кейн.

Не зіграють: Дайер (пах), Ламела (задній м'яз стегна)

Під питанням: Орьє (задній м'яз стегна), Льоренте (струс мозку)

"Манчестер Сіті": Едерсон - Даніло, Ляпорт, Отаменді, Менді - де-Брейне, Фернандіньо, Гюндоган - Бернарду Сілва, Жезус, Стерлінг.

Не зіграють: Браво (ахілл), Зінченко (стегно)

Під питанням: Агуеро (м'язова травма), Делф (не повідомляється), Вокер (задній м'яз стегна)

Де дивитися

Транслювати матч "Тоттенхем" - "Манчестер Сіті" в Україні буде телеканал "Футбол 1" починаючи з 22.00.