Тоттенхем - Манчестер Сіті / REUTERS

У вівторок в Лондоні і Ліверпулі відбулися два чвертьфінальні поєдинки Ліги чемпіонів УЄФА.

У британській столиці на новій арені "Тоттенхема" - Tottenham Hottspur Stadium - відбулося англійське дербі - "Тоттенхем" проти "Манчестер Сіті".

Перший тайм закінчився без голів, а найреальніший момент упустили гості - нападник «Сіті» Серхіо Агуеро не реалізував пенальті, призначений після відеодопомоги арбітрам VAR. Воротар лондонців Уго Льоріс відбив 11-метровий.

Відео дня

На початку другого тайму "Тоттенхем" зазнав серйозної втрати - через травму поле залишив капітан лондонців Харрі Кейн. Однак навіть без свого лідера "Шпори" зуміли досягти важливої перемоги. На 78-й хвилині Ерікссен асистував Хюн Сон Міну, на чий удар не зміг належним чином зреагувати голкіпер "Сіті" Едерсон.

У час, що залишився, команда Гвардіоли так і не зуміла подолати захисні редути "Тоттенхема". В результаті один з фаворитів турніру програє - 0:1 - і змушений чекати матчу-відповіді для здійснення реваншу.

Тим часом інший фаворит пари - "Ліверпуль" - підтвердив свої амбіції у грі з "Порту". Вже в першому таймі мерсисайдці досягли комфортної переваги в рахунку - 2:0 - зусиллями Кейта і Фірміно. Після перерви рахунок не змінився.

Поєдинки в цих парах відбудуться 17 квітня.

Ліга чемпіонів

1/4 фіналу. Перші матчі

"Тоттенхем" - "Манчестер Сіті" - 1:0

Гол: Хюн Сон Мін (78)

"Ліверпуль" - "Порту" - 2:0

Голи: Кейта (5), Фірміно (26)