Барселона / REUTERS

7 травня на стадіоні "Енфілд Роуд" в Ліверпулі пройде матч-відповідь 1/2 фіналу Ліги чемпіонів між місцевим "Ліверпулем" і іспанською "Барселоною". Зустріч розпочнеться о 22.00

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Ліверпуль - Барселона.

Перший матч

Відео дня

Читайте такожБарселона розгромила Ліверпуль у півфіналі Ліги чемпіонів

У поєдинку, який пройшов на "Камп Ноу", "Барселона" здобула перемогу з рахунком 3:0, зробивши вагому заявку на вихід у фінал.

"Ліверпуль" по ходу першої зустрічі команд свої моменти не реалізував (наприклад, після удару Мохамеда Салаха каталонців врятувала штанга). У той же час "Барселона" зусиллями своїх двох топ-форвардів Луїса Суареса і Ліонеля Мессі зуміла домогтися розгромної перемоги.

У першому таймі Суарес вивів каталонців уперед, а в кінцівці зустрічі (на 75-й і 82-й хвилинах) Мессі зробив дубль, забивши у тому числі ефектним ударом зі штрафного.

Ліверпуль - Барселона: прогноз букмекерів на матч Ліги чемпіонів

Історія

Раніше тільки три рази в історії Ліги чемпіонів команда, яка виграла перший матч з різницею у три м'ячі або більше, не змогла пройти далі.

У сезоні 2003-2004 в 1/4 фіналу "Мілан" у першому матчі обіграв "Депортіво" з рахунком 4:1, але потім на виїзді поступився з рахунком 0:4 і вилетів з турніру.

Відразу два неймовірних камбека сталися за участю "Барселони". В 1/8 фіналу сезону 2016-2017 каталонці пройшли ПСЖ (0:4 та 6:1), а в минулому сезоні в чвертьфіналі не втримали перевагу у протистоянні з "Ромою" (4:1 та 0:3).

Що стосується протистояння "Ліверпуля" та "Барселони" у плей-офф єврокубків, то в трьох попередніх дуелях переможцем незмінно були мерсисайдці.

Ліверпуль - Барселона: де дивитися онлайн матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Травмовані

"Ліверпулю" не зможуть допомогти відразу два провідних гравця атаки - Роберто Фірміно і Мохамед Салах не зіграють через травми. Крім того, в першому матчі проти каталонців травму отримав Набі Кейта. У "Барселони" під питанням участь в матчі Усмана Дембеле, який отримав ушкодження в грі з "Сельтою".

Орієнтовні склади

"Ліверпуль": Аліссон, Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Робертсон, Фабіньо, Хендерсон, Вейналдум, Мане, Шакірі, Орігі

"Барселона": тер Штеген, Серджі Роберто, Піке, Ланге, Альба, Бускетс, Відаль, Ракітіч, Коутіньо, Суарес, Мессі

Слова перед матчем

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп:

"Нам не допоможуть два форварди, які по праву входять до числа найкращих у світі, а для виходу у фінал треба забивати чотири м'ячі. Стан важкий. Але поки у нас буде 11 футболістів, готових вийти на поле, ми будемо намагатися. Щоб перемогти, потрібно зіграти бездоганно. Можливо, це наш останній матч у поточній Лізі чемпіонів. Так давайте отримаємо задоволення".

Головний тренер "Барселони" Ернесто Вальверде:

"Якщо ми будемо згадувати про результат першого матчу, це буде помилкою. Грати треба так, ніби це фінал. Буде важко, тому що вболівальники будуть палко підтримувати "Ліверпуль". У "Ліверпуля" є швидкі гравці. Іноді ти опиняєшся у неприємних ситуаціях, але ми хотіли б відчувати, що тримаємо гру під контролем. "Ліверпуль" буде атакувати. Я в цьому не сумніваюся".

Арбітри

Судити матч буде бригада арбітрів з трьох країн. Головним арбітром зустрічі призначений турецький рефері Джюнейт Чакир. Допомагати йому на лініях будуть турки Баххатин Дуран і Тарік Онгун. Четвертий арбітр - Артур Діаш (Португалія). Видеоассистент рефері - Фелікс Цвайєр (Німеччина).