Команди проведуть "достроковий фінал" у Києві / фото: ФК Шахтар

У середу, 30 жовтня, в Києві на НСК "Олімпійський" відбудеться матч 1/8 фіналу Кубка України, в якому зустрінуться "Динамо" і "Шахтар".

Дивіться на УНІАН онлайн відео трансляцію матчу Динамо - Шахтар.

Початок зустрічі - о 19:30.

Відео дня

Динамо - Шахтар: де дивитися матч по ТБ

У поточному сезоні "Динамо" і "Шахтар" зустрічалися вже двічі. У матчі за Суперкубок кияни здобули перемогу з рахунком 2:1, а в поєдинку першого кола "гірники" з таким же рахунком перемогли на виїзді.

"Динамо"

Кияни підходять до поєдинку з донеччанами з серією з дев'яти матчів без поразок (шість перемог). При цьому в семи з дев'яти поєдинків команда Олексія Михайличенка зберігала ворота на замку.

Правда, за останні ігри команду все-таки більше критикують.

У третьому турі групового етапу Ліги Європи "Динамо" вдома зіграло внічию з "Копенгагеном" - 1:1. Гості часто виглядали гостріше в атаці та сильніше в захисті, тому підтвердити статус фаворита українській команді не вдалося.

Аналогічно все склалося в минулому турі УПЛ. "Динамо" приймав одного з аутсайдерів - львівські "Карпати". Господарі вийшли вперед після перерви, але в підсумку дозволили супернику зрівняти рахунок, а могли і програти в самій кінцівці.

Зараз про чемпіонську інтригу в Прем'єр-лізі мови не йде - динамівці відстають від "Шахтаря" на десять очок, займаючи друге місце.

Динамо - Шахтар: прогноз букмекерів

"Шахтар"

Команда Луїша Каштру до минулого туру УПЛ була єдиною в топ-10 чемпіонатах Європи, яка не втрачала очки в нинішньому сезоні на внутрішній арені.

Зупинити донеччан змогла "Олександрія" - 0:0. Чудеса у воротах бронзового призера Прем'єр-ліги творив Паньків, тому про спад у грі "гірників" говорити не доводиться. Просто підвела реалізація.

Лідерство у "Шахтаря" в чемпіонаті все одно зберігається аналогічне - з відривом у десять пунктів. Куди складніше ситуація в Лізі чемпіонів. Там були поразка від "Ман Сіті" (0:3), перемога над "Аталантою" (2:1), а от в минулому турі досить несподівано не вдалося обіграти загребське "Динамо" у Харкові - 2:2.

"Шахтар" - чинний чемпіон Кубка України. У минулому фіналі "гірники" розгромили "Інгулець" - 4:0. Більше того, команда володіє титулом в останні чотири роки.

Травми і дискваліфікації

У "гірників" перед матчем за індивідуальною програмою займалися Майкон, Олександр Пихальонок та Андрій Тотовицький. Через дискваліфікацію команді не допоможе Алан Патрік.

Що стосується киян, то продовжують відновлюватися після травм захисник Микита Бурда і воротар Денис Бойко. Під питанням також участь Тамаша Кадара і Віталія Буяльського.

Орієнтовні склади

"Динамо": Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Гармаш, Циганков, Вербич, Бєсєдін

"Шахтар": Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Коваленко, Степаненко, Марлос, Тайсон, Коноплянка, Мораєс

Думки експертів

Олег Федорчук:

"Думаю, зараз "Шахтар" переживає певний спад. Це було прогнозовано, враховуючи, що "гірники" вибирають ігровий метод підготовки до сезону. Їм важко довго тримати форму на піку готовності. Подібне було і при Луческу. Більшість іноземних фахівців використовують саме таку систему роботи.

У "Динамо" все традиційно, акцент зроблено на силову роботу, що дозволяє команді довше бути в максимальній фізичній формі. А з приходом на тренерський місток Олексія Михайличенка кияни стали грати ще й раціонально. Якщо раніше я б поставив 60 на 40 на користь "Шахтаря", то зараз шанси на перемогу, думаю, приблизно однакові. Навіть "Динамо" матиме невелику перевагу за рахунок свого вболівальника".

Святослав Сирота:

"У кубковому матчі потрібно, щоб "Динамо" накривало "Шахтар" на його половині, змушувало захисників помилятися - вони звикли вальяжно грати з іншими командами УПЛ, тому часто виходять на матчі розслабленими. Як тільки на поле більш-менш пристойна команда - починають з'являтися проблеми. Це ми бачимо у єврокубках. Їм важко грати під пресингом ".

Арбітр

Судити матч буде бригада арбітрів на чолі з Віктором Копієвським з Кропивницького.