Харатін грає в Угорщині з минулого року / фото: twitter.com/fradi_hu

Півзахисник "Ференцвароша" Ігор Харатін планує змінити українське громадянство на угорське.

Читайте такожРебров визнаний найкращим тренером десятиліття в Ференцвароші

Про це заявив головний тренер угорського клубу Сергій Ребров в інтерв'ю zbirna.com.

Відео дня

"Так, ми розмовляли з Ігорем Харатіним на цю тему, він зі мною радився. Отримувати угорське громадянство футболіст збирається не для того, щоб виступати за збірну цієї країни. Я йому так і сказав: "Якщо у тебе тут коріння, якщо твоє серце з цією країною, не бачу в цьому ніяких проблем".

До того ж, з наступного сезону в чемпіонаті Угорщини скасовується ліміт на легіонерів, тому міняти паспорт Харатін планує вже точно не в корисливих цілях. Ігорю тут подобається, він хоче жити в Будапешті", - зазначив український фахівець.

Також Ребров бачить перспективи Харатіна у збірній Угорщини:

"Чи проявляють тренери збірної Угорщини інтерес до Харатіна? Так, зі мною розмовляли з цього приводу. Головний тренер Марко Россі шукає підсилення команди, з якою хоче потрапити на чемпіонат Європи через плей-офф Ліги націй. Спочатку громадянство, якщо це у тебе в серці, а потім, якщо ти відповідаєш вимогам, розмови про збірну".

25-річний футболіст виступає за "Ференцварош" з минулого року. Харатін є вихованцем київського "Динамо". Також гравець кілька років успішно захищав кольори луганської "Зорі".

УНІАН раніше повідомляв про те, що український півзахисник забив переможний гол у матчі чемпіонату Угорщини.