Хацкевич залишився незадоволений суддівством в останні 15 хвилин матчу / fcdynamo.kiev.ua

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) оголосив строки розгляду позовної заяви головного тренера київського "Динамо" Олександра Хацкевича до Білоруської федерації футболу (АБФФ), повідомляє SportArena.

В офіційному комюніке наголошується, що перше слухання у справі відбудеться 19 вересня. При цьому заплановано і друге слухання, яке відбудеться за місяць після першого, 17 жовтня.

Офіційно про суть позову CAS не повідомляє, проте раніше в пресі повідомлялося, що тренер хоче оскаржити своє звільнення з національної збірної Білорусі, з якою працював з 2014 по кінець 2016 року.

Відео дня

У грудні минулого року Хацкевич був звільнений рішенням керівництва АБФФ, внаслідок чого контракт тренера, розрахований спочатку до листопада 2017-го, був розірваний в односторонньому порядку.

Читайте такожХацкевич: "Динамо" не має права помилятися в плані трансферівВ прес-релізі, присвяченому звільненню Хацкевича, АБФФ заявила, що рішення прийнято після діалогу керівництва організації з тренером.

«У зв'язку з незадовільними результатами команди на осінньому відрізку відбору до ЧС-2018 тренеру було запропоновано скорегувати фінансові умови контракту в бік зниження. З цього приводу між главою АБФФ Сергієм Румасом та Олександром Хацкевичем відбувся діалог, за підсумками якого головний тренер збірної відмовився прийняти нові зобов'язання. В результаті було прийнято рішення розірвати з Олександром Хацкевичем угоду про співпрацю», — свідчить заява, випущене в кінці минулого року.

Однак сам Хацкевич залишився не згоден з такою постановкою питання і вважає, що його контракт з АБФФ розірваний без поважної причини, а це значить, що йому належить компенсація за дострокове припинення співробітництва.

З червня нинішнього року Олександр Хацкевич є головним тренером київського "Динамо". На цій посаді білоруський фахівець змінив Сергія Реброва, який завершив свою співпрацю з киянами за підсумками минулого сезону.