Альберто Фернандес / Фото REUTERS

Президент Аргентини Альберто Фернандес прокоментував ситуацію з майбутнім капітана "Барселони" Ліонелем Мессі, який має намір покинути клуб.

Читайте такожЗ Мессі, але без Роналду: представлена збірна сезону в Лізі чемпіонів

Фернандеса цитує Archyde.

Відео дня

"Ліонель, ти залишаєшся в наших серцях, але ми можемо ніколи більше не побачити, як ти граєш на рідній землі. Подаруй нам задоволення спостерігати, як ти завершуєш кар'єру в "Ньюеллс Олд Бойз". Якщо Мессі не завершить кар'єру в "Барселоні", то повинен повернутися в рідний клуб", - сказав президент.

33-річний форвард всю професійну кар'єру проводить в "Барселоні". Аргентинець є вихованцем "Ньюеллс Олд Бойз" - з академії цього клубу він переїхав до Каталонії у 2000-му році.

Мессі йде з "Барселони": головне

  • 25 серпня Мессі поінформував керівництво "Барселони" про своє бажання розірвати контракт в односторонньому порядку. Аргентинець вважає, що може скористатися відповідним пунктом у контракті.
  • Мессі остаточно захотів піти з клубу після розгромної поразки від "Баварії" в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів (2:8). Аргентинець вже давно незадоволений рішеннями та трансферною політикою керівництва "Барселони". 

  • Особиста бесіда Мессі з новим головним тренером "Барселони" Рональдом Куманом не переконала аргентинця залишитися в клубі. 33-річний Мессі вважає, що у нього більше немає часу чекати на можливість вигравати трофеї.

  • У "Барселоні" стверджують, що у Мессі немає юридичних підстав розірвати контракт, оскільки про бажання активувати відповідний пункт він повинен був повідомити клуб до 30 травня. 

  • У послугах Мессі зацікавлений англійський "Манчестер Сіті", який є фаворитом у боротьбі за форварда.

  • Також на гравця, за даними ЗМІ, претендують "Ювентус" і ПСЖ.

  • Аргентинець не прибув до розташування "Барси" для проходження медогляду та тесту на коронавірус перед відновленням сезону.

  • У Ла Лізі заявили, що контракт Мессі з "Барселоною" залишається в силі до моменту, поки не будуть виплачені відступні у розмірі 700 мільйонів євро.