Манор Соломон - джокер Шахтаря / фото ФК Шахтар

Авторитетний український тренер В'ячеслав Грозний поділився очікуваннями щодо першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи "Маккабі" Тель-Авів - "Шахтар". Фахівець дав прогноз.

Про це повідомляє sport.ua.

"Так, в матчі з "Колосом" футболістам "Шахтаря", особливо південним хлопцям, складно було в таких погодних умовах продемонструвати свою техніку і навички. Зате в Тель-Авіві на відмінному полі "Шахтар" максимально покаже свою майстерність та однозначно виграє у "Маккабі", - вважає Грозний. 

"Рівень футболістів "Шахтаря" значно вище, ніж в ізраїльтян. Це вони довели в матчах проти "Реала" та "Інтеру" в Лізі чемпіонів. Я не сумніваюся в успіху "Шахтаря", як і "Динамо". Думаю, обидві українські команди виграють", - оптимістично налаштований 64-річний спеціаліст.

Зауважимо, що Грозний двічі ставав найкращим тренером України - у 1996 та 2002 роках. 5 разів він ставав чемпіоном Росії, бувши асистентом головного тренера московського "Спартака". Грозному надали звання Заслуженого тренера України. 

Читайте такожМаккабі - Шахтар: де дивитися матч Ліги Європи

"Маккабі" - "Шахтар": перед матчем

  • "Маккабі" Тель-Авів є чемпіоном Ізраїлю сезону 2019-2020. 
  • У єврокубках команда починала свій шлях у кваліфікації Ліги чемпіонів, але вилетіла від "Зальцбурга", після чого посіла друге місце в групі Ліги Європи з "Вільярреалом", "Сівасспором" і "Карабахом".
  • "Шахтар" почав свій шлях в єврокубках сезону 2020-2021 з групового етапу Ліги чемпіонів. "Гірники" набрали 8 очок і посіли третє місце в групі з "Реалом", "Боруссією" Менхенгладбах і "Інтером".
  • В "Шахтарі" залишилися задоволені жеребом Ліги Європи.
  • У першому матчі УПЛ 2021 року "Шахтар" несподівано втратив очки з "Колосом". В "Маккабі" у внутрішньому чемпіонаті Ізраїлю триває переможна серія з шести матчів поспіль. Команда займає друге місце.
  • Судити матч "Маккабі" - "Шахтар" буде француз Франсуа Летексьє.