Ліонель Мессі / фото REUTERS

Керівництво чемпіонату Іспанії з футболу зробило офіційну заяву щодо бажання Ліонеля Мессі в односторонньому порядку розірвати контракт з "Барселоною".

Заяву, в якій роз'яснюється ситуація з контрактом Мессі, опубліковано на офіційному сайті Ла Ліги.

"Контракт в даний час дійсний і містить пункт про відступні на той випадок, якщо Ліонель Мессі вирішить достроково і в односторонньому порядку розірвати угоду. Ла Ліга не буде виконувати процес видачі візи для виключення гравця з федерації, якщо попередньо не буде виплачена сума відступних", - йдеться в заяві Ла Ліги. 

Читайте такожМессі йде з Барселоні: з'явилися нові подробиці

Відзначимо, що в контракті Мессі прописані відступні в розмірі 700 мільйонів євро. "Барселона" не хоче відпускати аргентинця безкоштовно або за іншу суму.

Мессі йде з "Барселони": головне

  • 25 серпня Мессі поінформував керівництво "Барселони" про своє бажання розірвати контракт в односторонньому порядку. Аргентинець вважає, що може скористатися відповідним пунктом у контракті.
  • Мессі остаточно захотів піти з клубу після розгромної поразки від "Баварії" в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів (2:8). Аргентинець вже давно незадоволений рішеннями і трансферною політикою керівництва "Барселони". Зокрема, аргентинець був незадоволений звільненням Ернесто Вальверде, а також тим, як "Барса" вирішила попрощатися з його другом Луїсом Суаресом.

  • Особиста бесіда Мессі з новим головним тренером "Барселони" Рональдом Куманом не переконала аргентинця залишитися в клубі. 33-річний Мессі вважає, що у нього більше немає часу чекати можливості вигравати трофеї.

  • У "Барселоні" стверджують, що у Мессі немає юридичних підстав розірвати контракт, так як про бажання активувати відповідний пункт він повинен був повідомити клуб до 30 травня. Керівництво клубу нібито готове відпустити гравця тільки за відступні в розмірі 700 мільйонів євро.

  • Очікується, що в найближчі дні Мессі публічно пояснить своє рішення покинути клуб.

  • Інсайдерам стало відомо, що батько Мессі вже прилетів до Англії, а переговори з "Ман Сіті" знаходяться на просунутій стадії.

  • Крім "Манчестер Сіті", на гравця, за даними ЗМІ, також претендують "Ювентус" і ПСЖ.