Баварія показала максимальний результат у всіх матчах ЛЧ / фото REUTERS

"Баварія" встановила унікальний рекорд на шляху до завоювання трофею Ліги чемпіонів - у фіналі команда перемогла ПСЖ з рахунком 1:0.

Читайте такожБаварія виграла Лігу чемпіонів: емоційні фото з церемонії нагородження

Підопічні Ханса-Дітера Фліка в минулому розіграші турніру обіграли всіх своїх суперників. Німецька команда стала першою в історії Ліги чемпіонів, якій вдалося перемогти у всіх матчах.

Відео дня

У групі B з "Тоттенхемом", "Олімпіакосом" і "Црвеною Звездою" німці набрали 18 очок, а в 1/8 фіналу двічі розгромили "Челсі" - 3:0 і 4:1. У чвертьфіналі мюнхенці познущалися над "Барселоною" (8:2), а в півфіналі розгромили "Ліон" - 3:0. 

Варто відзначити, що єдиний гол у ворота ПСЖ у фіналі, який забив Кінгслі Коман, став 500-м для "Баварії" в Лізі чемпіонів.

Фінал Ліги чемпіонів: підсумки

  • ПСЖ зіграв у фіналі ЛЧ/Кубка чемпіонів вперше в історії. "Баварія" виступила в 11-му фіналі та здобула шостий трофей.
  • Найкращим бомбардиром нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів став форвард "Баварії" Роберт Левандовськи, на рахунку якого 15 результативних ударів.
  • Мюнхенський клуб зібрав три трофеї в одному сезоні - додав до золотих медалей чемпіонату і Кубку Німеччини перемогу в Лізі чемпіонів.
  • Переможна серія "Баварії" у всіх турнірах налічує вже 21 матч.
  • "Баварія" стала учасником матчу за Суперкубок УЄФА, в якому зустрінеться з переможцем Ліги Європи "Севільєю".
  • Клуби з Німеччини та Франції зустрічалися у фіналі головного клубного турніру Європи вперше з 1976 року, коли "Баварія" обіграла "Сент-Етьєн" з рахунком 1:0.