Роберт Левандовськи / фото REUTERS

Нападник "Баварії" Роберт Левандовськи став першим футболістом в історії, якому вдалося виграти три турніри за сезон і в кожному з них стати найкращим бомбардиром.

Читайте такожПовторити рекорд Роналду не вдалося: форвард Баварії став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів

У фіналі Ліги чемпіонів німецький клуб обіграв ПСЖ з рахунком 1:0, а 32-річний поляк записав на свій рахунок 15 голів у минулому розіграші турніру.

Відео дня

Раніше "Баварія" також виграла Бундеслігу і Кубок Німеччини. У чемпіонаті Левандовськи виграв бомбардирську гонку з 34 голами, а в Кубку - з шістьма.

Нападник німецького топ-клубу став першим в історії володарем требла і звання найкращого бомбардира в трьох турнірах, якщо враховувати тільки одноосібних лідерів у списках голеадорів.

Всього за сезон Левандовськи записав на свій рахунок 55 голів - це найкращий результат серед усіх учасників топ-5 європейських ліг. До трійки увійшли нападник "Лаціо" Чіро Іммобіле (39) і Кріштіану Роналду (37) з "Ювентуса".

Фінал Ліги чемпіонів: підсумки

  • ПСЖ зіграв у фіналі ЛЧ/Кубка чемпіонів вперше в історії. "Баварія" виступила в 11-му фіналі та здобула шостий трофей.
  • Переможна серія "Баварії" у всіх турнірах налічує вже 21 матч.
  • "Баварія" стала учасником матчу за Суперкубок УЄФА, в якому зустрінеться з переможцем Ліги Європи "Севільєю".
  • Клуби з Німеччини та Франції зустрічалися у фіналі головного клубного турніру Європи вперше з 1976 року, коли "Баварія" обіграла "Сент-Етьєн" з рахунком 1:0.
  • Головні тренери "Баварії" і ПСЖ прокоментували результат минулого фіналу.