Світлана Лобановська / фото УНІАН

Дочка легендарного Валерія Лобановського Світлана поділилася своєю думкою про призначення Мірчі Луческу на посаду головного тренера "Динамо".

Про це вона сказала в інтерв'ю "Футбольному клубу".

"Футбол досить прагматичний. Тато постійно акцентував увагу на цьому. Тому, на мій погляд, обговорюючи персону Мірчі Луческу, слід, відкинувши емоції, перш за все, звертати увагу на його професіоналізм, досвід, досягнення. З цих позицій вибір динамівських керівників абсолютно виправданий. Хоча, звичайно, гарантію того, що співпраця румунського тренера з киянами буде успішною, не може дати ніхто. Всіх розсудить час. І результати виступу команди", - сказала Лобановська.

Відео дня

Читайте також"Містери так не роблять": гендиректор Шахтаря засудив рішення Луческу очолити Динамо

"Які до Луческу претензії по суті? Їх немає і бути не може. Вік? Так і Лобановського багато хто списував після повернення з Близького Сходу. А цей "похилого віку" команду до півфіналу Ліги чемпіонів довів. Він пішов, дали дорогу молодим. Хтось з них хоча б близько підібрався до татових досягнень?! То-то і воно", - підкреслила дочка легендарного тренера.

Вона також прокоментувала позицію "Шахтаря", представники якого критикують прихід Луческу в "Динамо":

"Це, щонайменше, дивно. Таке враження, що "Шахтар" принижений і ображений рішенням Мірчі прийняти "Динамо". Ще зовсім недавно перехід Мораєса з київського клубу у донецький представлявся в абсолютно протилежному світлі. А тут просто шквал негативу на адресу людини, яка, власне, і вивела "Шахтар" на його нинішні висоти... Знаєте, а адже саме ця позиція донецької сторони, здається, підтверджує, що Ігор Суркіс зробив правильний вибір! Принаймні, "Шахтар", судячи з усього, вже не відчуває себе настільки комфортно, як раніше".

Нагадаємо, Луческу був оголошений головним тренером "Динамо" 23 липня.

Як повідомляв УНІАН, раніше Ігор Суркіс висловився про запрошення Мірчі Луческу, підкресливши, що не забирав його з "Шахтаря".