Луїш Каштру / фото REUTERS

Головний тренер " Шахтаря "Луїш Каштру прокоментував поразку команди в матчі за Суперкубок України проти"Динамо".

Слова Каштру наводить dynamo.kiev.ua.

"У футболі відбувається багато несподіваних речей. Суперник практично не атакував протягом гри. Три удари - три голи. У другому таймі "Динамо" було повністю притиснуто до своїх воріт, ми створили величезну кількість моментів в атаці завдяки об'ємній роботі, але нам не вдалося їх реалізувати", - зазначив Каштру.

Відео дня

"Потім "Динамо" несподівано забило, і рахунок став 3:1. Ми випустили Фернандо в надії забити другий м'яч, але не вийшло. Тренер повинен приймати результат, команда повинна прийняти результат. Ми повинні продовжувати працювати і йти нашим шляхом після такої несправедливості. Результат не відповідає грі", - підкреслив португальський тренер.

Читайте такожСуперкубок України: Луческу пояснив, за рахунок чого Динамо обіграло Шахтар

Каштру також зазначив, що "Шахтар" робив помилки:

"Ми повністю контролювали хід гри і показували той футбол, до якого звикли. Ми хотіли дістатися до воріт суперника, як ми це робимо завжди. Але ми робили і помилки. "Динамо" скористалося деякими з них.  Коли пропускаєш голи, завжди є помилки".

Португальський фахівець, відповідаючи на питання про протистояння з Мірчею Луческу, підкреслив, що грав проти "Динамо", а не проти тренера:

"Я ніколи не грав проти тренера, я ніколи не буду грати проти тренера. Моя команда грає проти команди суперника. Містер Луческу завжди буде дуже шанованою фігурою в українському футболі. Наприкінці наших кар'єр запам'ятовується те, що ми зробили і як шанобливо ми ставилися один до одного. Мені було приємно познайомитися з Луческу".

Суперкубок України-2020: підсумки

  • У матчі за Суперкубок України-2020 "Динамо" обіграло "Шахтар" з рахунком 3:1.
  • "Динамо" втретє поспіль виграло у "Шахтаря" дуель за Суперкубок і обійшло "гірників" за кількістю трофеїв: 9 проти 8.
  • Крім того, "Динамо" випередило "Шахтар" за загальною кількістю трофеїв в історії незалежної України.
  • Мірча Луческу є рекордсменом за кількістю виграних Суперкубків серед тренерів - 8 трофеїв. В "Динамо" він завоював свій перший трофей.
  • Луїш Каштру програв у своєму другому матчі за Суперкубок з двох.