УЄФА / REUTERS

Виконавчий комітет УЄФА на засіданні у формі відеоконференції 23 квітня затвердив принцип відбору клубів в єврокубки сезону 2020-2021 у зв'язку з зупинкою нинішнього сезону.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

В УЄФА підкреслили, що путівки в єврокубки повинні розподілятися за спортивним принципом. В організації закликали національні асоціації та ліги вивчити можливі варіанти, щоб дограти сезон у найвищих дивізіонах і "розподілити місця в єврокубках природним чином".

Відео дня

Читайте також"Краще грати без глядачів, ніж не грати взагалі": президент УЄФА - про відновлення сезону

"В ідеальному випадку, якщо дозволить ситуація з пандемією, припинені внутрішні змагання слід дограти, щоб футбольні клуби могли пробитися до турнірів УЄФА за спортивним принципом і у звичному форматі. Якщо це неможливо, зокрема через проблеми з календарем, бажано, щоб відстрочені змагання поновилися в іншому форматі, який тим не менш дозволить провести кваліфікацію клубів в єврокубки згідно зі спортивним принципом", - заявили в УЄФА.

Якщо ж внутрішні турніри будуть достроково припинені з поважної причини (наказ уряду, який забороняє проводити спортивні турніри, або ж нездоланні економічні проблеми), то УЄФА вимагає від національної асоціації самостійно вибрати клуби для участі в єврокубковому сезоні 2020-2021 на підставі їх спортивних досягнень у сезоні 2019-2020.

У той же час в УЄФА підкреслили, що залишають за собою право самостійно вибрати клуби або відмовити в допуску будь-якому клубу, запропонованому національною асоціацією в тих випадках, якщо чемпіонат припинено з неповажної причини, якщо процедура вибору клубу була необ'єктивною, а також якщо "існує громадська думка, що клуб обраний несправедливо".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що в УЄФА спростували інформацію про рекомендації ВООЗ не проводити міжнародні матчі до 2021 року.