Шахтар мав перевагу, але реалізувати її не вдалося / фото twitter.com/FCShakhtar

20 вересня в Запоріжжі відбувся центральний матч 3-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому "Зоря" приймала "Шахтар".

Читайте такожЗоря - Шахтар: огляд та повне відео матчу УПЛ

Поєдинок завершився результативною нічиєю - 2:2.

У першому таймі "Зоря" діяла на рівних з чемпіоном України, але рахунок на 17-й хвилині відкрив все одно "Шахтар": Корнієнко зробив простріл, а на дальньому кутку воротарського першим на м'ячі опинився Марлос - 1:0.

Луганчани досить швидко відновили рівновагу. На 19-й хвилині Кочергін отримав передачу від Кабаєва, змістився на лівому фланзі штрафного майданчика і завдав точного удару в ближній кут низом - 1:1.

У середині першого тайму підопічні Віктора Скрипника заробили пенальті - на 28-й хвилині Кабаєв впав у центрі штрафного майданчика після контакту зі Степаненком. Покарання точно реалізував Юрченко - 2:1. Ще до перерви "гірники" мали кілька моментів, проте господарів рятував воротар і каркас воріт після удару Алана Патріка.

"Зоря" не змогла перешкодити супернику зрівняти рахунок на старті другого тайму. "Шахтар" розіграв кутовий, а Кривцов замкнув подачу з прапорця ударом головою - 2:2.

Надалі підопічні Луїша Каштру більше володіли м'ячем, а "Зоря" шукала можливості забити на контратаках. На 66-й хвилині Громов отримав пас у штрафному майданчику "гірників" і міг забити, але запустив м'яч над поперечиною. До фінального свистка донеччани створили мінімум небезпечних моментів біля воріт суперника.

"Зоря" - "Шахтар" 2:2

Голи: Кочергін, 19, Юрченко, 28 (з пенальті) - Марлос, 17, Кривцов, 49

"Зоря": Шевченко, Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Циганікс (Гречкін, 78), Іванісеня, Юрченко (Цвек, 78), Назарина, Кочергін, Громов (Перович, 90+1), Кабаєв (Гладкий, 88)

"Шахтар": Трубін, Додо, Кривцов, Матвієнко, Корнієнко, Степаненко, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 82), Марлос (Коноплянка, 81), Соломон (Тете, 74), Тайсон, Мораєс (Фернандо, 87)

Попередження: Фаворов, Кочергін - Марлос, Кривцов, Степаненко

Українська Прем'єр-ліга: 3-й тур