В Києві пройшов черговий турнір зі змішаних бойових мистецтв / wwfc.in.ua

15 грудня у київському Палаці спорту відбувся міжнародний професійний турнір зі змішаних бойових мистецтв WWFC 13, в рамках якого пройшло 10 поєдинків, у тому числі бій за титул чемпіона світу за версією WWFC.

Головною подією турніру став перший захист Романом Долідзе титулу WWFC в напівважкій вазі проти претендента з Польщі Міхала Пастернака, повідомили УНІАН організатори турніру.

Також як і в попередньому поєдинку проти бразильця Едера де Соуза в червні цього року, Роман знову не прагнув у що б то не стало перевести суперника на покриття, а зосередився на роботі в стійці. І це в кінцевому підсумку знову принесло йому яскравий достроковий успіх.

Повний азарту і гарної спортивної злості, Долідзе з неприхованим задоволенням вступав з поляком в короткочасні обміни ударами, які сам ініціював. Пастернак працював виключно другим номером, чекаючи атак грузинського візаві, і тільки після цього намагався зробити які-небудь контрдії. До пори, до часу Міхалу вдавалося справлятися з наскоками чемпіона і, зокрема, йти від правого через руку, своєчасно виставляючи на траєкторії свою ліву. Однак, від неприємностей він все одно не вберігся.

У другому раунді Роману вдалося збити Пастернака вниз правою в голову, але претендент без видимих для себе наслідків пережив добивання на настилі і повернувся в бій. Втім, виявилося, що тим самим він лише відстрочив сумну для себе розв'язку. У третьому раунді Долідзе ефектно зловив Міхала на зустрічному русі бэкфистом, і поляк впав на покриття. Кілька добивающих ударів чемпіона – і рефері зупиняє зустріч, фіксуючи дострокову перемогу Роману.

У другому головному поєдинку турніру визначався наступний офіційний претендент для Долідзе – за право битися з чемпіоном WWFC в напівважкій вазі билися українець Ігор Потєря та іспанець Сальвадор Феліпе Нсуе Айиугоно. Напружене трираундове протистояння проходило з перемінним успіхом. Потєря був активніше в стійці, провокуючи суперника на атаки з опущеними руками, але обидва частіше промахувалися, ніж укладали удари в ціль. В кінці другого раунду іспанцеві вдалося провести тэйкдаун і вийти в фул-маунт, але від великих неприємностей українця врятував гонг. У третьому відрізку кращим вже був Ігор, подовгу затискаючи візаві у сітки серіями ударів упереміш з клінчами. Йому в підсумкуйі дістався статус претендента – перемога роздільним рішенням суддів (29-28, 29-28, 28-29).

Справжньою окрасою турніру став бій Магомеда Ознієва з Австрії і бразильця Феліпе да Сілви Майя. Останній показав себе великим майстром роботи в партері, при першій же можливості намагаючись вийти на больовий або задушливий прийом буквально з будь-якої позиції. У Ознієва в першому раунді був сприятливий момент для завершення сутички в свою користь, але задушливий з-за спини в його виконанні не увінчався здачею бразильця. У свою чергу, перед самим гонгом Майя сам почав проводити задушливий «гільйотиною», однак гонг не дозволив йому закінчити розпочате. У другій п'ятихвилинці Магомед став потрапляти в стійці і перевів Феліпе на покриття, ніж бразилець майстерно скористався. Перебуваючи під австрійцем не в самій вигідній позиції, Майя, тим не менш, накинув йому на шию «трикутник» і після тривалого задушливого Ознієв здався. Феліпе ж так і не зміг піднятися на ноги – з гексагон переможця забрали на носилках.

Перед цим перша поразка в професійних ММА зазнав українець Руслан Хажмурзаев, якого засмутив досвідчений француз Моктар Бенкаси. Після наполегливої першого раунду, у другому Бенкаси потряс Руслана правим в голову, активізувався і незабаром вразив його ще раз, але вже у сітки і лівим по тулубу. Хажмурзаев впав, Моктар кинувся на добивання, і рефері зупинив поєдинок.

В єдиному жіночому протистоянні турніру українка Аліса Данюк майстерно впоралася з грекинею Харою Димитрулой. Дозволивши суперниці вымахаться, Данюк ефектно кинула її через стегно з клінчу, виборола позицію в партері, вийшла у фул-маунт і почала тривалу бомбардування граунд-енд-паундом. Димитрула терпіла і перекривалася, як могла. Але варто було їй спробувати поміняти позицію, як Аліса захопила руку і змусила здатися від больового (важіль ліктя).

Результати всіх поєдинків WWFC 13:

Роман Долідзе (5-0; Грузія / Україна) — ТКО 3 (технічний нокаут) — Міхал Пастернак (13-4; Польща)

Ігор Втрата (11-2; Україна) — SD 3 (за очками розділеним рішенням суддів) — Сальвадор Феліпе Нсуе Айиугоно (11-18; Іспанія)

Феліпе да Сілва Майя (5-1; Бразилія) — SBM 2 (задушливий прийом) — Магомед Ознієв (7-0-1; Австрія)

Моктар Бенкаси (17-7; Франція) — ТКО 2 (технічний нокаут) — Руслан Хажмурзаев (3-0; Україна)

Морган Шарриер (13-6; Франція) — D 3 (нічия) — Марко Ковачевич (9-2; Швейцарія)

Алі Хусейнов (7-1-1; Україна) — SBM 2 (задушливий прийом) — Олександру Инсурацел (6-2; Молдова)

Аліса Данюк (2-0; Україна) — SBM 1 (больовий прийом) — Хара Димитрула (2-5; Греція)

Денис Бондар (6-2; Україна) — ДО 1 (нокаут) — Ігор Гончаров (3-2; Харків, Україна)

Едуард Лазаревич (2-0; Білорусь) — MD 3 (за очками більшістю голосів суддів) — Рабиль Сабирли (3-3; Україна)

Олексій Поліщук (2-2; Україна) — UD 3 (по очках одноголосним рішенням суддів) — Владислав Семенцов (2-1; Україна).