WADA не стане ізолювати російський спорт від міжнародний змагань / REUTERS

Російська влада узгодили зі Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) технічні деталі передачі даних перевірки проб російських спортсменів за період з 2011 по 2015 рік, які зберігаються в московській лабораторії.

Про це заявив міністр спорту РФ Павло Колобков, чиї слова наводить прес-служба відомства, повідомляє ТАСС.

Технічні фахівці WADA, які прибули до Москви 17 грудня для того, щоб почати роботу з вилучення даних лабораторії, не змогли вчасно завершити роботу, так як їх обладнання не було сертифіковане у відповідності з російським законодавством. WADA повідомляло, що готова відновити процес, якщо це питання буде оперативно вирішено російськими властями.

Відео дня

Виконком WADA 20 вересня повернув Російському антидопінговому агентству (РУСАДА) відповідність кодексу за умови, що до кінця року експерти WADA отримають доступ до даних перевірки допінг-проб московської лабораторії, яка опечатана у зв'язку з федеральним розслідуванням.

У разі невиконання хоча б однієї з критичних умов WADA Російське антидопінгове агентство буде негайно позбавлено статусу відповідності, російські спортсмени можуть бути позбавлені права виступати за кордоном, а Росія не зможе проводити міжнародні старти.