Еліна Світоліна / facebook.com/elinasvitolinaofficial

Директор спортивного агентства Top Five Management Стефан Гуров, який є агентом Еліни Світоліної і Даяни Ястремської, відповів на звинувачення Федерації тенісу України в тому, що обидві українки відмовилися від участі в матчі збірної України через завищені фінансові вимоги.

Агент тенісисток зробив заяву через сторінку своєї організації в Facebook, в якій звинувачує представників Федерації в некомпетентності.

«Давайте пройдемося по порядку. ФТУ звинувачує мене в завищених запитах для Еліни Світоліної? Нехай нададуть свої докази. Ніхто з Федерації не спілкувався зі мною, як вони можуть знати, що і кому я говорив? Єдина, з ким я комунікував, була людина, яку нам спустили зверху і назвали менеджером збірної - Ольга Савчук. Все, що вона мені передала, це офіційна позиція Федерації, що вона не веде переговорів з агентами. Тоді про які вимоги говорить Федерація, якщо ніхто з них зі мною не спілкувався безпосередньо?»

Відео дня

«Я бачу всю ситуацію дуже просто: представники Федерації тенісу України використовували тенісисток, щоб звинуватити мене і моє агентство в своїх проблемах і звести свої особисті рахунки. Я ж зазначу, що, на мій погляд, тут позначився явний непрофесіоналізм керівників ФТУ, які по своїй дурості втрачають золоте покоління жіночого тенісу і не хочуть вирішувати питання, які перед ними стоять. Немає абсолютно ніякої комунікації з керівництвом Федерації, немає зворотного зв'язку з гравцями, я не пам'ятаю, щоб хтось від Федерації коли-небудь був присутній на матчах Еліни. Це нонсенс на такому рівні».

Читайте такожСвітоліна розповіла, чому не зможе зіграти за збірну України

«Одягається патріотична маска, під якою маскується особиста некомпетентність і невміння йти на контакт. Той факт, що ФТУ на своєму сайті привселюдно звинувачує гравців в непатріотизмі... гравців, які прославляють Україну, на великих світових аренах — для мене це незрозуміло і неприпустимо. Відбувається випускання гравців і вболівальників, за яким ховається невміння створювати умови для розвитку тенісу і демонстрація власної слабкості».

«Я хочу ще раз підкреслити і заявити, що вся відповідальність за ситуацію лежить на керівниках Федерації тенісу України, які не захотіли йти на контакт і почути гравців».

Що стосується причин відсутності Світоліної і Ястремської на матчах збірної України, Гуров заявив наступне:

«У Світоліної травма, яка не дає можливості зіграти і після консультацій з лікарями Еліна вирішила, що не хоче підводити команду. По Даяні Ястремській була домовленість, що вона не буде задіяна в усіх чотирьох ігрових днях, оскільки вона ще дуже молода і її здоров'я потрібно берегти. Але після того, як ФТУ дізналася, що Еліна не зможе зіграти, вони відмовилися від цієї домовленості і заявили, що вона буде грати чотири матчі і вирішальну пару, якщо знадобиться», – написав Гуров.

Нагадаємо, про те, що Світоліна і Ястремська не візьмуть участь в найближчих матчах Кубка Федерації, стало відомо вчора. Федерація тенісу України пояснила їхню відсутність завищеними фінансовими вимогами агента Стефана Гурова.

З відкритою заявою виступила і перша ракетка країни Світоліна, яка пояснила свою відсутність на матчах збірної нещодавно отриманим ушкодженням.

Таким чином, за збірну України виступатимуть Леся Цуренко, Марта Костюк, Катерина Козлова і Надія Кіченок.

В рамках Кубка Федерації українкам належить зустрітися з Естонією, Болгарією і Швецією в групі B. Матчі групового раунду Кубка Федерації відбудуться 6-8 лютого, фінальні зустрічі - 9 лютого.