"Кременчук" - "Дніпро" / uhl.com.ua

11-го і 12 березня в чемпіонаті Української хокейної ліги стартують півфінальні серії плей-офф, в рамках яких за місця у фіналі змагатимуться «Кременчук» і «Дніпро», а також «Донбас» і «Білий Барс».

Півфінальні серії триватимуть до чотирьох перемог однієї з команд. Про це повідомляє прес-служба змагань.

11 березня, 13 березня (Кременчук)

Відео дня

18:30 «Кременчук» – «Дніпро»

Півфінальну серію плей-офф відкриють чинний віце-чемпіон України «Кременчук» та дебютант чемпіонату «Дніпро». Кременчужани, які посіли друге місце за підсумками регулярного чемпіонату, здобули право починати півфінал на домашній арені.

На відміну від суперника, який отримав тижневу фору відпочинку, «Дніпро» готувався до матчів 1/2 фіналу через поєдинки з «Крижаними Вовками». Чвертьфінал підопічні Дмитра Підгурського провели непогано, закинувши у ворота киян 12 шайб і вигравши обидва матчі серії.

Що стосується очних зустрічей «Кременчука» і «Дніпра», то з 8 поєдинків 6 залишилися за командою з Кременчука, причому два з них команда Олександра Савицького виграла в овертаймі. Ті два поєдинки, які залишилися на рахунку «Дніпра», також завершувалися або в овертаймі, або в серії булітів.

Всього у 8 матчах кременчужани завдали 282 кидка по воротах херсонців, з яких реалізували 21 момент. «Дніпро» в тих же зустрічах з «Кременчуком» створив 239 моментів, з яких лише 17 стали гольовими.

Варто відзначити, що в цій парі зустрінуться кращі напад і захист поточного чемпіонату – кременчужани реалізовували кожен сьомий гольовий момент, закинувши в цілому 205 шайб, а херсонці нейтралізовували 93.8% атак супротивника і пропустили лише 70 голів.

"Донбас" - "Білий Барс" / uhl.com.ua

12 березня і 14 березня (Дружківка)

18:30 «Донбас» – «Білий Барс»

Другу півфінальну пару складають чинний чемпіон України «Донбас» та білоцерківський «Білий Барс». Команди завершили регулярний чемпіонат на першому і четвертому місці відповідно. У зв'язку з цим донеччани отримали право розпочинати серію на домашній арені в Дружківці.

«Донбас», як і «Кременчук», пропустив стадію чвертьфіналу і отримав тиждень для плідної підготовки до вирішальних матчів сезону. У свою чергу, «Білий Барс» готувався до півфіналу на практиці, вигравши два матчі проти харківського МХК «Динамо».

Всі 8 очних зустрічей команд залишилися за донецьким клубом із загальним рахунком 45:9. Тільки один раз у «Білого Барса» вийшло відібрати очки у чинного чемпіона України, перевівши зустріч в додатковий час.

Кращим бомбардиром «Донбасу» в матчах проти білоцерківського клубу став Олександр Костиков, який в 7 матчах набрав 13 (8+5) очок. Стільки ж балів набрав і капітан команди Віктор Захаров, а кращий форвард команди Віталій Лялька в матчах проти «Білого Барса» заробив 10 (4+6) очок.

У «Білого Барса» найчастіше відрізнявся захисник Сергій Логач, який набрав 4 (2+2) очки у 8 матчах. По три бали собі в актив записали Денис Бородай, Павло Таран і Микита Лесников.

Додамо, що після того, як обидві півфінальні пари проведуть по два матчі в Кременчуці і Дружківці, суперництво триватиме на майданчиках відповідно Херсона (16-го і 18 березня) та Білої Церкви (17-го і 19 березня).