Україна посіла сьоме місце в жіночій естафеті / фото twitter.com/biathloncomua

12 грудня пройшла жіноча естафета в рамках третього етапу Кубка світу з біатлону в австрійському Хохфільцені.

На першому етапі збірну України представляла Дарина Блашко. Використавши три додаткових патрони, вона передала естафету дев'ятою, поступаючись лідеру 34,4 секунди. Юлія Джима на другому етапі відстрілялася чисто і вивела українську збірну на п'яте місце, скоротивши відставання від лідера до 11 секунд.

Далі на дистанцію вийшла Валентина Семеренко, якій знадобилися п'ять додаткових патронів. Вона завершила свій етап сьомою, поступаючись лідеру більше хвилини. Фінішер української збірної Олена Підгрушна поліпшити результат команди не зуміла.

Відео дня

Перемогу в гонці здобули норвежки. У призерах також збірні Франції та Швеції.

Кубок світу. 3-й етап. Хохфільцен. Жіноча естафета

1. Норвегія – 1.08.04, 3 (1+6)

2. Франція – 24,5 (0+16)

3. Швеція – 32,5 (1+9)

...

7. Україна – 1.13,3 (0+10)...

Кубок світу з біатлону: третій етап 

  • З 11 по 13 грудня в австрійському Хохфільцені проходять гонки третього етапу Кубка світу з біатлону 2020-2021. Де дивитися гонки.
  • Чоловічу збірну на третьому етапі представляють Артем Прима, Дмитро Підручний, Руслан Ткаленко, Антон Дудченко та Богдан Цимбал.
  • У жінок в Хохфільцені виступають Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Дар'я Блашко і Катерина Бех.
  • Переможцем жіночої спринтерської гонки в рамках третього етапу Кубка світу з біатлону в австрійському Хохфільцені стала білоруска Дінара Алімбекова.
  • Тільки один українець фінішував у топ-30 спринту на Кубку світу з біатлону в Хохфільцені.
  • Кращим результатом збірної України в цьому сезоні поки є п'яте місце в жіночій естафеті.