Чи потрібно вимикати телефон під час зарядки: популярний міф / фото ua.depositphotos.com

Зарядка смартфона – на перший погляд, тривіальний і звичайний процес, який ми виконуємо регулярно, часом навіть кілька разів на день. Однак, кожен з нас підходить до цього "ритуалу" по-своєму й у кожного є свої лайфхаки.

В інтернеті дуже популярна думка про те, що телефон швидше зарядиться, якщо вимкнути його перед тим, як під'єднати до розетки. Логіка проста – зарядка смартфона у вимкненому стані підвищує його ефективність, оскільки не вимагає додаткової витрати енергії. Чи так це насправді, читайте в матеріалі УНІАН.

Чи дійсно вимкнений смартфон швидше заряджається

Відомо, що навіть у стані "сну", лежачи на столі без діла, смартфон продовжує виконувати цілий спектр ресурсомістких процесів:

Відео дня
  • Wi-Fi;
  • Bluetooth;
  • NFC;
  • стільниковий зв'язок;
  • прийом пуш-повідомлень;
  • фонова робота додатків;
  • оновлення контенту;
  • оновлення застосунків;
  • пошук мережі.

Звичайно, все це вимагає ресурсів, включаючи енергію акумулятора. Тому, коли ви заряджаєте смартфон у включеному стані, він повинен заповнювати не тільки відсутню енергію, але і компенсувати мікровтрати, викликані фоновими процесами. Однак, тут є не одне, а навіть два "але".

По-перше, усі процеси, які виконуються на вашому пристрої у фоновому режимі, коли він неактивний, дуже економічні. Як iOS, так і Android, обидві "операційки" були розроблені таким чином, щоб мінімізувати витрату енергії на виконання завдань у фоновому режимі.

Інакше це було б дивно, якби девайс розряджався сам по собі за ніч тільки через перевірки оновлень в месенджерах і соціальних мережах. Хоча іноді цей феномен дійсно трапляється, але це швидше виняток з правил, оскільки в нормальних умовах такого відбуватися не повинно.

А по-друге, деякі моделі телефонів мають функцію швидкої зарядки, яка працює тільки, якщо апарат включений. В цьому випадку виключення телефону може уповільнити процес зарядки або зовсім привести до того, що швидка зарядка не працюватиме зовсім.

Отже, якщо ви використовуєте оригінальний зарядний пристрій і у вас немає проблем зі швидкою зарядкою, то великої необхідності вимикати телефон під час зарядки немає.

фото ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН ділився порадами, чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч. Так ви не тільки продовжите життя своєму девайсу, але і знизите кількість електромагнітного випромінювання, що виходить від нього.

Також розповідали про нічим не примітну функцію, яка значно розряджає батарею смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: