Як правильно заряджати смартфон, щоб збільшити "життя" акумулятора / фото ua.depositphotos.com

Акумулятор – "ахіллесова п'ята" багатьох смартфонів. З нею стикаються як власники стареньких телефонів, які вже віджили своє так і власники абсолютно нових. При цьому часто користувачі самі скорочують термін його роботи, навіть не підозрюючи цього.

Неправильна зарядка може не тільки скоротити термін служби батареї, але і зменшити загальну продуктивність смартфона. Ось кілька важливих порад, як правильно його заряджати, щоб зберегти батарею на довгі роки.

Використовуйте тільки оригінальний зарядний пристрій

Використання китайських підробок або несертифікованих зарядних пристроїв може пошкодити акумулятор телефону та зменшити його термін служби в довгостроковій перспективі. Тому рекомендується використовувати тільки оригінальні зарядні пристрої, що поставляються виробником.

Відео дня

"Рідна" зарядка переважно має певні характеристики та специфікації, які відповідають вашому смартфону. Це означає, що вона призначена для забезпечення оптимального заряду і може містити механізми, які захищають від перевантаження, короткого замикання і перегріву.

Не тримайте телефон на зарядці занадто довго

Більшість експертів скажуть вам, що не слід доводити батарею смартфона до 100% і залишати його на зарядці на тривалий період, особливо на всю ніч. Це пов'язано з тим, що сучасні пристрої автоматично перестають заряджатися при досягненні повного заряду, але коли через кілька хвилин рівень падає до 99%, процес зарядки відновлюється. Така поведінка призводить до багаторазового перезаряджання батареї, що прискорює її деградацію.

Якщо ви звикли або не маєте іншої можливості, окрім як залишати смартфон на зарядці на всю ніч, встановіть собі спеціальний застосунок Accu​Battery і виставте допустимий максимум заряду в 85-90%. 

Не допускайте перегріву

Ще одне корисне рішення для збільшення життєвого циклу телефону – не піддавати його дуже високій або занадто низькій температурі. Слідкуйте за тим, щоб пристрій не знаходився на сонці, оскільки він може швидко перегрітися. Ідеальна температура експлуатації – в межах від 16 до 22 °C. 

Крім того, не використовуйте телефон протягом тривалого часу, коли він заряджається, оскільки це також може призвести до перегріву, що, своєю чергою, негативно позначиться на терміні експлуатації батареї.

Раніше УНІАН ділився порадами, чому важливо відключати Wi-Fi на смартфоні на ніч. Так ви не тільки продовжите життя своєму девайсу, але й знизите кількість електромагнітного випромінювання, що виходить від нього.

Також розповідали про нічим не примітну функцію, яка значно розряджає батарею смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: